Nieuws

 • Zing met de festivalsterren!

  Op 28 mei bouwen we de zaal om tot een café chantant! De festivalsterren en een pianist zitten klaar om samen met jullie te zingen. Verzoeknummers kunnen ingediend worden.

  lees meer
 • De Trap als rode loper naar Parsifal & Het Hart van Rotterdam

  The Grand Opera van Parsifal krijgt op 20, 21 en 22 mei een 'opstapje' naar de derde akte van de opera in de vorm van een gigantische trap! In het stadsspektakel van Arlon Luijten beleef je een nieuwe vorm van opera in drie aktes op verschillende locaties in Rotterdam. Met een enorm slotkoor bovenaan de trap, een initiatief van Rotterdam viert de stad! en architectenbureau MVRDV. Ook is via de trap Kriterion te bereiken waar Het Hart van Rotterdam te zien is.

  lees meer
 • Lancering ‘De Verenigde Podiumkunstenfestivals’

  In maart 2016 gaat een nieuw samenwerkingsverband van start onder de naam De Verenigde Podiumkunstenfestivals. Bijna 35 podiumkunstenfestivals in uiteenlopende genres, verspreid over Nederland – van Maastricht tot Groningen, van Deventer tot Operadagen Rotterdam – hebben zich inmiddels aangemeld als deelnemer. Doel is onder meer een betere verankering van de rol, positie en betekenis van festivals in de culturele infrastructuur van Nederland. Zowel lokaal als nationaal, zowel financieel als in beeldvorming.

  lees meer
 • Enthousiaste vrijwilligers gezocht

  Voor het aankomende festival van 20 t/m 29 mei zijn wij weer op zoek naar enthousiaste vrijwilligers!
  Om op bijzondere en reguliere locaties alles vlekkeloos te laten verlopen en om de bezoekers enthousiast te ontvangen en/of te begeleiden.

  lees meer
 • Kaartverkoop Operadagen Rotterdam vandaag van start

  De 11e editie van Operadagen Rotterdam, die van 20 tot en met 29 mei plaatsvindt, is voller en nieuwer dan ooit. Het programma met thema 'Nieuwe Wegen' toont meer Nederlandse en wereldpremières dan voorgaande edities. Operadagen Rotterdam presenteert vandaag de volledige programmering – tevens start van de kaartverkoop.

  lees meer
 • Operadagen Rotterdam op de shortlist voor Classical:NEXT Innovation Award

  Operadagen Rotterdam maakt kans op de prestigieuze Classical:NEXT Innovation Award. Het Rotterdamse festival werd gekozen door een commissie van vakgenoten uit binnen- en buitenland en staat nu als enige Nederlandse organisatie op de shortlist. Vanaf 1 maart kunnen de 2.000 leden van het internationale branchenetwerk stemmen op hun favoriet. De organisatie maakt de winnaar op 28 mei a.s. bekend tijdens de slotceremonie van Classical:NEXT in Rotterdam.

  lees meer
 • Documentaire Club Gewalt

  Acht jonge theatermakers hebben net een diploma op zak van het Rotterdams Conservatorium (Codarts) als ze besluiten een collectief te vormen; CLUB GEWALT. Documentairemaakster Netty van Hoorn volgt het muziektheatercollectief, dat de ambitie heeft om de wereld te veroveren, vanaf het begin op de voet. Van Hoorn brengt de passie, gedrevenheid en dynamiek van de bruisende groep in beeld.

  lees meer