Nieuws

 • Concert Noordsingel Gevangenis

  Operadagen Rotterdam keert terug naar de oude strafgevangenis aan de Noordsingel! Operadagen organiseert het gratis concert in het kader van 24 uur cultuur, de opening van het culturele seizoen op 12 en 13 september.

  lees meer
 • Codarts Showcase 2015

  Arlon Luijten, bekend van het stadsproject PARSIFAL, playingfields, regisseert de Codarts-Showcase, een jaarlijks terugkerend fenomeen waarin alle studenten van de Muziektheateracademie zich gezamenlijk presenteren in het Oude Luxor.

  lees meer
 • Operadagen tipt: Alex & Noah - OT rotterdam

  Alex & Noah is een muziektheatervoorstelling over twee jonge mensen die oog in oog staan met de dood. Hij, als militair in de Civil War. Zij, gevangen door het hoge water in New Orleans. Een persoonlijk tweeluik met Jazzy en modern-klassieke zang. Mirjam Koen tekent voor de regie van de twee jonge theatertalenten Alex Molenaar en Noah Blindenburg. Koen regisseerde eerder spraakmakende operavoorstellingen voor Operadagen Rotterdam, waaronder in 2014 het pareltje Cocteau & La Voix Humaine.

  lees meer
 • Laatste huiskamerconcert

  Op dinsdag 16 juni zullen sopraan Andrea Tjäder en luitist Arjen Verhage nog een laatste huiskamerconcert verzorgen in Rotterdam in het kader van Operadagen Thuis.

  lees meer
 • Reactie Verenigde Nederlandse podiumkunstenfestivals op Ruimte voor cultuur, uitgangspunten cultuurbeleid 2017-2020 Minister Bussemaker

  De Verenigde Nederlandse podiumkunstenfestivals zijn blij met de visie en voorzichtig positief over de investeringen van Minister Bussemaker in het geheel en specifiek voor festivals. De Raad adviseerde meer ruimte voor festivals – voor zowel hun rol als in budgettaire ruimte – en dit krijgt deels zijn beslag in de vandaag verschenen uitgangspuntennota van de Minister. Er blijft slechts 1 plaats voor een podiumkunstenfestival beschikbaar in de basisinfrastructuur (bis).

  lees meer
 • Stel extra gelden werkelijk ter beschikking aan de festivals

  Nu het de kruitdampen zijn opgetrokken na de moties bij laatste begrotingsbesprekingen, constateren de Verenigde Nederlandse Podiumkunstenfestivals dat er van de benodigde € 2.600.000 aan extra middelen voor festivals niet meer dan €180.000 resteert voor een belangrijke groep theater-, dans- en muziekfestivals. Deze festivals, zo belangrijk in het samenbrengen van vraag en aanbod, doen een ultieme oproep aan de Tweede Kamer om alsnog €2,4 miljoen extra beschikbaar te stellen aan festivals via het Fonds Podiumkunsten.

  lees meer
 • 2,4 miljoen nu nodig zodat de podiumkunstfestivals er morgen nog zijn

  Moedig besluit gevraagd van Tweede Kamer
  De gezamenlijke (40!) Nederlandse podiumkunstfestivals verzoeken de Tweede Kamer om 2,4 miljoen euro extra vrij te maken voor podiumkunstfestivals en om dit budget onder te brengen bij het Fonds Podiumkunsten. Daarnaast dringen de podiumkunstfestivals er bij de Tweede Kamer op aan om te kiezen voor samenhang voor de podiumkunstfestivalsector als geheel.

  lees meer