Nieuws

 • Hoge bezoekersaantallen en veel (internationale) lof voor tiende editie Operadagen Rotterdam

  Operadagen Rotterdam blikt terug op een succesvolle jubileumeditie. Het festival verwelkomde ruim zestienduizend bezoekers. Daarnaast trok de tiende editie een groeiend aantal internationale programmeurs, makers en professionals naar de Maasstad. Het festival ontving vooral veel lof voor de gedurfde programmering waarin het experimenteert met modern muziektheater en nieuwe vormen van opera.

  lees meer
 • Winactie Rache

  Om het 10 jarig bestaan van Operadagen Rotterdam te vieren een extra winactie voor Rache vanavond om 19.00 & 22.00 uur

  lees meer
 • Festivalkrant 2: festival in volle gang!

  Het festival is in volle gang! Na een succesvol openingsweekend gaan we deze week verder met voorstellingen als Daral Shaga, familievoorstelling OSTERKLAN/K en Private View. Lees hier online de krant.

  De krant is weer verkrijgbaar op alle festivallocaties.

  De tweede editie verschijnt op vrijdag 29 mei.

 • Première-regen tijdens Operadagen Rotterdam

  Operadagen Rotterdam is van start. Na een feestelijk openingsweekend maakt het festival zich op voor een keur aan premières. De komende week wordt het publiek getrakteerd op de wereldpremières van Händels Semele op locatie LP2 met Claron McFadden in de hoofdrol en de nu al beruchte Pornopera, naar Ovidius. Een opwindend stukje muziektheater met Hans Dagelet en Soetkin Demey die samen garant staan voor een muzikaal hoogtepunt. In Rache van solistenensemble ELECTRA en componist Boudewijn Taurenskeen stellen de musici de wraak van de vrouw centraal.

  lees meer
 • Feestelijk openingsweekend Operadagen Rotterdam

  Vanaf vandaag klinkt er weer overal opera en muziektheater in de Maasstad. Met de start van de 10e jubileumeditie staat het publiek van 22 t/m 31 mei een vol programma met vele verrassingen te wachten. Theater- en concertzalen maar ook Rotterdamse huiskamers, openluchtlocaties en bijzondere gebouwen vormen de podia voor wereldvermaarde solisten en talent van eigen bodem.

  lees meer
 • Festivalkrant 1: Openingsweekend

  In de eerste Festivalkrant vind je alles over het eerste weekend. De openingsavond met King Size en verschillende korte performances tijdens First Night at the Opera. Alles over de Van Brienenoordbrug, de locatie voor The Big Easy en veel meer...

  De krant is op alle festivallocaties verkrijgbaar en is hier online te lezen.

  Dinsdag 26 mei komt de tweede editie uit.

 • Festival playlist

  Muziekweb heeft voor het tienjarig bestaan een lijst gemaakt met de leukste, mooiste en meest interessante uitvoeringen rond de voorstellingen van aankomend festival.

  lees meer