Nieuws

 • Language is not a problem!

  Spreken jouw vrienden geen Nederlands? We hebben een selectie gemaakt van alle voorstellingen waar taal geen probleem vormt.

  lees meer
 • Gouden Leeuw voor Christoph Marthaler

  De Zwitserse theaterregisseur Christoph Marthaler is voor zijn oeuvre bekroond met 'the Golden Lion for Lifetime Achievement'. De uitreiking van de internationale onderscheiding vindt op 27 juni plaats tijden de Biënnale van Venetië. Op 22 mei opent de veel gelauwerde regisseur de 10e editie van Operadagen Rotterdam. Dan beleeft de door humor kenmerkende voorstelling King Size haar Nederlandse première in de Rotterdamse Schouwburg.

  lees meer
 • Succesvolle Kick Off Operadagen Rotterdam 2015

  Op 25 maart 2015 vond de Kick Off plaats van Operadagen Rotterdam. Meer dan 200 man bezochten de Rotterdamse Schouwburg voor een eerste blik op het programma van de tiende festivaleditie. Tijdens de Kick Off werd het volledige programma gepresenteerd, kwam de brochure uit en waren er meerdere voorproefjes te zien van voorstellingen.

  lees meer
 • Kaartverkoop 10e editie Operadagen Rotterdam van start

  In 2015 viert Operadagen Rotterdam haar eerste kroonjaar. De 10e editie van een inmiddels niet meer uit de stad weg te denken festival. Met producties op het dak van de Bijenkorf, onder de Van Brienenoordbrug en in vele Rotterdamse huiskamers, transformeert Rotterdam van 22 t/m 31 mei tot operahuis met de stad als podium. Vandaag is de volledige kaartverkoop van het tiendaagse festival met het thema (R)evolutie – gelijkheid, gestart.

  lees meer
 • Operadagen Rotterdam viert jubileumjaar

  2015 is een bijzonder jubileumjaar.
 Niet alleen vieren we alweer de tiende editie van Operadagen Rotterdam, ook presenteren we met gepaste trots het derde luik van ons festivalthema (R)evolutie. Vrijheid, gelijkheid en broederschap: wat betekenen de drie leuzen van de Franse Revolutie nu nog? Namen we in voorgaande jaren 'Vrijheid' en 'Broederschap' onder de loep, dit jaar richten we onze pijlen op het begrip 'Gelijkheid'.

  lees meer
 • De Trilogie van het Echtelijk Bed

  Het echtelijke bed. In het eerste weekend van Operadagen Rotterdam 2015 mag je als een ware voyeur binnendringen in het intiemste vertrek van de liefde: de master bedroom. Hoe gelijkwaardig zijn onze relaties? Hoe eerlijk zijn we? Wat betekent trouw vandaag de dag? Drie must-seevoorstellingen lichten een tipje van de sluier op.

  lees meer
 • Operadagen steunt Festival Manifest

  Operadagen Rotterdam steunt het Festival Manifest dat pleit voor erkinning, benoeming en honorering van de diversiteit, de innovatieve kracht en de kwaliteit van festivals.

  lees meer
 • Inschrijving competitie MTN nu van start!

  Music Theatre NOW (MTN) is een internationale competitie voor alle vormen van professionele opera en muziektheater. Opera- en theaterinstituten, festivals of individuen: allen kunnen hun werk inzenden.

  lees meer