Nieuws

 • De liefde als inspiratiebron

  De liefde is al eeuwen lang dé inspiratiebronnen voor culturele uitingen. Ook tijdens Operadagen Rotterdam slingeren de liefdesverklaringen je om de oren. Speciaal voor Valentijn een overzicht van de voorstellingen geïnspireerd op de liefde (of het gebrek daaraan...).

  lees meer
 • Vlaams-Nederlandse samenwerkingen op Operadagen Rotterdam

  Vlaanderen en Nederland hebben elkaar zoveel moois te bieden. Daarom is 2015 het jaar van BesteBuren, een jaar waarin Vlaams-Nederlandse creativiteit en culturele samenwerkingen worden gevierd. BesteBuren werd gister in LantarenVenster in Rotterdam gelanceerd. Operadagen Rotterdam was uiteraard van de partij, want de samenwerking met Vlaanderen is voor het festival van groot belang.

  lees meer
 • Haal de beste musici in huis met Operadagen Thuis

  Een intiem concert uitgevoerd door de grootste zangtalenten in de vertrouwde omgeving van je eigen huiskamer. Dat is Operadagen Thuis. De inschrijving voor de populaire huiskamerconcerten is deze week geopend.

  lees meer
 • Highlights jubileumeditie Operadagen Rotterdam 2015

  Operadagen Rotterdam bestaat 10 jaar en trakteert het publiek van 22 t/m 31 mei op tien dagen opera, maar dan wel 'op z'n Rotterdams'. Met lef als leidraad en de stad als podium brengt het festival grensverleggende (co)producties op verrassende locaties. Theatermaker Christoph Marthaler opent de 10e editie met de Nederlandse première van King Size in de Rotterdamse Schouwburg.  En ook de andere programma highlights beleven hun Nederlandse première tijdens Operadagen Rotterdam.

  lees meer
 • Theatertreffen - vraag nu een beurs aan

  Internationaal Forum Theatertreffen 2015
  door Berliner Festspiele

  Ben je jonger dan 35 jaar en maak je theater? Vraag dan nu een beurs aan voor het tweeweekse programma van Berliner Festspiele Theatertreffen. Dit internationale platform biedt jonge theatermakers de kans om hun creatieve werk onder de loep te nemen samen met andere professionele theatermakers.

  lees meer
 • Lilith - nu in de theaters

  Met Lilith zet operazangeres Claron McFadden een emotioneel geladen muziektheatervoorstelling neer, die klassieke muziek, jazz, sampling, toneel, film en poëzie combineert. Deze voorstelling stond in 2012 op Operadagen. Na de dood van Jeroen Willems besloot Claron McFadden een nieuwe versie te maken en die op te dragen aan deze geweldige acteur. Zijn unieke acteerstijl en de interactie met een 'levend personage' is af te lezen op het scherm.

  lees meer
 • Alle highlights nu in de verkoop

  Operadagen Rotterdam bestaat 10 jaar en trakteert het publiek van 22 t/m 31 mei op tien dagen opera. Theatermaker Christoph Marthaler opent het festival met de Nederlandse première van King Size. Alle acht highlights van het festival zijn nu in de verkoop.

  lees meer
 • Opera Private View valt in de prijzen

  Private View, de eerste opera van componiste Annelies van Parys  en het Nederlandse 33 ⅓ collective is dinsdagavond in het Palais Garnier in Parijs bekroond met de eerste Fedora – Rolf Liebermann Prize for Opera en een geldprijs van € 75.000. De aanmoedigingsprijs is vernoemd naar de mecenaatsclub van Opera Europa, een samenwerkingsverband van de meeste Europese Operahuizen en festivals. De prijs gaat naar grensverleggend werk van jonge makers die een groot podium in Europa bereiken. Private View gaat op 13 mei in première in Opera Antwerpen en staat op 28 mei tijdens Operadagen Rotterdam geprogrammeerd in de Grote Zaal van de Rotterdamse Schouwburg.

  lees meer