Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Rolstoeltoegankelijk

Deze voorstelling is rolstoeltoegankelijk.

Boventiteling aanwezig

Deze voorstelling is voorzien van boventiteling.

CONTEXT

Operadagen Awards 2019 uitgereikt tijdens drukbezocht GALA!

Ntjam Rosie, Michael Wilmering, Joost Maaskant, Karlijn Hamer, het Nederlands Kamerkoor, Fabrice Mugia en Claron Mcfadden vielen in de prijzen.

Tijdens een drukbezocht GALA! in Theater Rotterdam, Schouwburg zijn gisteravond voor het derde jaar op rij de Operadagen Awards uitgereikt. In het Nederlandse werkveld vielen dit jaar jazzzangeres Ntjam Rosie, bariton Michael Wilmering, muzikant/performer Joost Maaskant (Maask), muziektheatermaker Karlijn Hamer en het Nederlands Kamerkoor in de prijzen. Uit het internationale veld kreeg regisseur Fabrice Murgia  een award. Sopraan Claron Mcfadden ontving een speciale oeuvreprijs van het Festival. De presentatie was in handen van woordkunstenaar YMP.

Na een succesvolle eerste editie in 2017 is het GALA! van Operadagen Rotterdam uitgegroeid tot één van de hoogtepunten van het festival, waar opera- en muziektheatermakers uit de hele wereld samenkomen en bijzondere artiesten in de spotlights worden gezet. De Operadagen Awards worden tijdens het jaarlijks GALA! uitgereikt als erkenning voor hun bijzondere bijdrage aan het genre muziektheater en opera.

De adviescommissie voor de awards bestond dit jaar uit Leonie Clement (Festival CEMENT), Selm Wenselaers (dramaturg, stadsconservator Museum Arnhem), Hans Bruneel (LOD muziektheater), Jörgen Tjon A Fong (Urban Myth) en Guy Coolen (Operadagen Rotterdam).

Lees hier de motivatie van de adviescommissie.

Terug naar overzicht