Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Operadagen Rotterdam 2019: De Metamorfose

Operadagen Rotterdam 2019 staat in teken van De Metamorfose. In vier jaar volgen we de vier fasen van ieder heldenverhaal, klassiek of modern, uit Oost of West. Dit jaar zijn we aangekomen bij het moment suprême: De Metamorfose. Hier laten de helden hun oude ik achter en ondergaan een grote verandering. Artiesten uit alle windstreken laten tijdens #ODR19 dit thema in allerlei gedaanteverwisselingen zien.

Vier edities lang begeeft Operadagen Rotterdam zich op een mythische heldentocht. Na Het Vertrek (2017) en Heldenmoed (2018) komen we dit jaar uit bij het moment suprême: De Metamorfose. Hier laten de helden hun oude ik achter zich: ze krijgen een levensbepalend inzicht, een ongekende kracht of ondergaan een grote transformatie. De spraakmakende artiesten en voorstellingen in het programma laten dit thema in allerlei gedaanteverwisselingen zien.

Zo is er aandacht voor ‘culturele transformaties’, of hoe oerverhalen rondreizen tussen verschillende culturen die elkaar wederzijds beïnvloeden. We kijken naar ‘angst voor verandering’: hoe moeten we omgaan met alle razendsnelle transities om ons heen, is er nog vaste grond onder de voeten? Evengoed is er ‘hoop op verandering’, met een focus op voorvechters van social change die strijden voor erkenning, waardigheid en medemenselijkheid. Tot slot is er veel aandacht voor ‘nieuwe gedaanten voor opera en muziektheater’, met ruimte voor kunstenaars (van toen en nu) die het aangezicht van opera en muziektheater voorgoed hebben veranderd.

Terug naar overzicht