Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Rolstoeltoegankelijk

Deze voorstelling is rolstoeltoegankelijk.

Boventiteling aanwezig

Deze voorstelling is voorzien van boventiteling.

CONTEXT

Operadagen Rotterdam genomineerd als beste internationale operahuis van 2019 in Opernwelt

Shirley Apthorp van Finanical Times en Carlo Vitali van Classic Voice nomineren Operadagen Rotterdam in de categorie ‘operahuis van het jaar’.

In het recent verschenen Jahrbuch van het gezaghebbende Duitse operamagazine Opernwelt blikken de invloedrijkste recensenten uit de wereld van opera, terug op afgelopen theaterseizoen. Onderdeel is de verkiezing van het beste operahuis van 2019. Operadagen Rotterdam wordt twee keer genoemd, door Shirley Apthorp van Financial Times als Carlo Vitali van Classic Voice. Carlo Vitali noemt In the Penal Colony, te zien tijdens Operadagen Rotterdam 2019, bovendien de voorstelling met de beste regie die hij dit jaar zag.

Daarmee staat Operadagen Rotterdam in een indrukwekkend lijstje tussen operahuizen als Opéra national de Paris, Teatro Real in Madrid, Die Staatsoper in Stuttgart, Das Opernhaus Zürich en Opera Vlaanderen. Voor Operadagen Rotterdam is dit, zeker als festival, een grote eer en erkenning.

Festival en operahuis

Operadagen Rotterdam werd in 2006 voor het eerst georganiseerd in een stad met een rijke operatraditie, maar zonder operahuis. In plaats van een stenen operahuis, kozen founding partners de Doelen, Theater Rotterdam en Nieuwe Luxor Theater voor een jaarlijks operafestival dat Rotterdam opnieuw op de kaart kon zetten als internationaal centrum voor toonaangevende opera. Operadagen Rotterdam is daarom als festival extra trots op de twee nominaties in de categorie internationaal operahuis van het jaar. Bekijk alle nominaties op de website van Opernwelt.

Operadagen Rotterdam 2020

Operadagen Rotterdam is een internationaal operafestival met eigentijdse, grensverleggende en avontuurlijke producties van de (inter)nationale top en jonge, avontuurlijke makers. Van donderdag 21 tot en met zaterdag 30 mei 2020 is de vijftiende editie met ruim 100 voorstellingen in de grote theaters van Rotterdam en op verrassende binnen- en buitenlocaties, overal in de stad. De eerste drie voorstellingen, prisoner of the state, A midummer night’s dream enUsher, zijn nu al te koop via operadagenrotterdam.nl.

Terug naar overzicht