Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Operadagen Rotterdam presenteert programma en start kaartverkoop

Van 18 tot en met 27 mei 2018 is de dertiende editie van Operadagen Rotterdam: hét festival voor opera en muziektheater van nu. Operadagen Rotterdam presenteert ruim 100 voorstellingen in de grote theaters van Rotterdam en op verrassende binnen- en buitenlocaties. De online kaartverkoop van de eerste zes voorstellingen is van start. Het volledige programma wordt gepresenteerd tijdens de feestelijke kick-off op 15 maart 2018.

Beleving centraal in openingsvoorstelling Earth Diver

Operadagen Rotterdam 2018 opent in het Nieuwe Luxor Theater met Earth Diver, waarin regisseur Wouter Van Looy een schijnbaar fictief portret van een samenleving in crisis schetst. Earth Diver is een muziektheatraal spektakel waarin beleving centraal staat: het publiek neemt plaats in een gigantische installatie. De zangers van het Duitse Chorwerk Ruhr staan rondom de toeschouwers en zingen werk van Heinrich Schütz (1585-1672). Waar de muziek van Schütz de blik hoopvol omhoog richt, nemen videobeelden van Wim Catrysse de kijker mee naar een ijselijke plek waarin mijnwerkers tegen beter weten in blijven graven. Deze voorstelling is een co-productie met de Ruhrtriennale.

Programma met internationale festivalfavorieten

Op het programma staan internationale topproducties, moderne klassiekers en spraakmakend, nieuw werk van jong talent met een actuele stem. Leonardo García Alarcón en Capella Mediterranea, een dirigent en ensemble met de status van internationale supersterren, zijn na L’Orfeo (2017) terug met Carmina Latina. Ook de graag geziene rimpelrockers van Young@Heart keren terug op het festival met een nieuwe energieke show in Theater Rotterdam Schouwburg. Online kaartverkoop voor deze voorstellingen, de openingsvoorstelling Earth Diver en Headroom, De Christina Cyclus en Ein deutsches Requiem is inmiddels gestart.

Verhalen over heldenmoed

Operadagen Rotterdam houdt de vinger aan de pols van de actualiteit en reflecteert in voorstellingen graag op hedendaagse maatschappelijke thema’s. In 2018 presenteert het festival het tweede deel van het vierjarige festivalthema Lost & Found: Heldenmoed, met verhalen over de onvermijdelijke uitdagingen en beproevingen tijdens iedere heldentocht. Hier stapt de held in het oog van de storm, trotseert gevaren, gaat de confrontatie aan met zijn demonen, en betreedt vreemde oorden, ver weg van huis. Het zijn vaak de donkerste momenten van de reis, waarop de held ware heldenmoed toont.

Internationaal platform met Opera Europa

Operadagen Rotterdam is een belangrijk internationaal opera- en muziektheaternetwerk met professionals uit de hele wereld. Komende festivaleditie is voor de tweede keer sinds 2010 een delegatie aanwezig van Opera Europa: een internationaal netwerk van kleinere operagezelschappen en grote operahuizen en -festivals. Ook de internationale non-profitorganisatie ter ontwikkeling van jong opera- en ballettalent FEDORA komt tijdens het festival bijeen in Rotterdam.

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle actualiteiten rondom #ODR18? Meld je aan voor de nieuwsbrief en zet jezelf op aanwezig in het Facebookevenement.

Terug naar overzicht