Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Operadagen Thuis: een operaconcert in je eigen huiskamer

Ook dit jaar brengen we met Operadagen Thuis opera naar huiskamers in heel Rotterdam. Wil jij een kleinschalig concert van een bariton op je bank of een sopraan op je sofa? Meld jezelf dan aan als host vóór donderdag 28 februari. Operadagen Thuis is dit jaar van 2 tot en met 12 mei.

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

Tijdens Operadagen Thuis krijg je een bijzonder voorproefje van ons festival. Alle zangers die optreden in huiskamers zie je tijdens Operadagen Rotterdam 2019 terug in de grote theaters van de stad. De huiskamerconcerten zijn gratis voor twintig huiskamereigenaren. In ruil vragen we hen om hun huiskamer om te toveren tot tijdelijk minitheater, gasten uit te nodigen en te zorgen voor een hapje en een drankje.

Unieke kans

Geef toe: wanneer was er voor het laatst een operaconcert bij jou thuis? Nooit toch? Operadagen Rotterdam maakt het voor je waar. Uit alle aanmeldingen selecteren we twintig huiskamereigenaren, die we in no time klaarstomen voor het openen van hun eendaags minitheater. Let op: jaarlijks ontvangen we veel aanmeldingen voor Operadagen Thuis. Een aanmelding betekent niet automatisch dat we een concert bij je organiseren.

Selectie huiskamers

We zien graag hosts én hun gasten terug tijdens Operadagen Rotterdam 2019. Huiskamereigenaren die hun achterban stimuleren om een bezoek te brengen aan ons festival hebben een streepje bij ons voor. Wanneer de inschrijving is gesloten maken we achter de schermen de balans op. Of jouw huiskamer is geselecteerd hoor je op donderdag 14 maart.

Ontdek ons festival!

Alle hosts en hun gasten krijgen een uitnodiging voor een speciaal voorprogramma van één van onze topvoorstellingen. Ook verkopen we tijdens huiskamerconcerten ter plekke tickets voor festivalvoorstellingen, en adviseren jou en je gasten wat je het beste kunt bezoeken.

Introductiebijeenkomst

Ben je geselecteerd als host voor Operadagen Thuis? Gefeliciteerd! Voordat we bij je thuiskomen, leren we je graag wat beter kennen. Daarom nodigen we je uit voor een introductiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met het festivalteam en de operazangers en -musici die dit jaar te zien zijn tijdens Operadagen Thuis.

Data

Aanmelden als host voor Operadagen Thuis kan tot en met donderdag 28 februari. De datum voor de introductiebijeenkomst maken we later bekend. Operadagen Thuis is dit jaar van 2 tot en met 12 mei 2019.

Wil je gegarandeerd een huiskamerconcert bij jou thuis of op je werk? Word dan als particulier of als bedrijf vriend van Operadagen Rotterdam!

WORD VRIEND
Terug naar overzicht