Talks

Behoefte aan reflectie en verdieping? Of praat je graag mee over een voorstelling? Bezoek dan één van de vele inleidingen, nagesprekken, interviews, lezingen en discussies. Te gast zijn regisseurs, muzikanten, acteurs, dramaturgen en andere professionals.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Operadagen Thuis: een operavoorstelling in je eigen huiskamer

Ook dit jaar brengen we met Operadagen Thuis opera in diverse Rotterdamse huiskamers. Wil jij een bariton op je bank of een sopraan op je sofa? Meld jezelf dan aan als host vóór 1 maart 2018!

Aanmelden

Operadagen Thuis is dit jaar van 10 tot en met 13 mei. Het programma bestaat uit solovoorstellingen van jonge, aankomende zangers en musici. Ieder optreden duurt maximaal een uur. Operadagen Rotterdam biedt het concert kosteloos aan voor een select aantal mensen. Zij stellen hun huiskamer ter beschikking, zetten tafels en stoelen aan de kant, nodigen gasten uit en zorgen voor een hapje en een drankje.

Beperkt aantal huiskameroptredens

Mensen die een huiskamerconcert bij hen thuis willen, hoeven hiervoor niets te betalen. Operadagen Rotterdam begeleidt en selecteert de zangers en musici, en zorgt voor een onkostenvergoeding. Omdat ons budget beperkt is, kunnen we slechts een beperkt aantal mensen gelukkig maken met een huiskamerconcert. Jezelf aanmelden als gastheer of -vrouw voor Operadagen Thuis betekent daarom helaas niet automatisch een huiskamerconcert.

Selectie huiskamers

We maken na afloop van de inschrijfperiode een selectie, en houden er hierbij rekening met de wijk waar de huiskamer ligt en of iemand al eerder mee heeft gedaan aan Operadagen Thuis. We willen een evenredige spreiding over Rotterdam en geven graag mensen die zich voor het eerst aanmelden de mogelijkheid een huiskamerconcert te hosten. Rond 20 maart maken we de definitieve selectie bekend.

Introductiebijeenkomst

Ben je geselecteerd als host voor Operadagen Thuis? Gefeliciteerd! Voordat we bij je thuiskomen, leren we je graag wat beter kennen. Daarom nodigen we je uit voor de Operadagen Rotterdam Meet & Greet. Tijdens deze intieme bijeenkomst maak je kennis met het festivalteam en de selectie operazangers en -musici die dit jaar te zien zijn tijdens Operadagen Thuis.

Wees onze ambassadeur!

We zien graag dat je als host van Operadagen Thuis gasten die je uitnodigt introduceert tot de rest van het programma van Operadagen Rotterdam. Om je hierbij te helpen hebben we een aantal voorstellingen geselecteerd die je samen met vrienden met korting kunt bezoeken. Tijdens de Operadagen Rotterdam Meet & Greet presenteren we het programma, en maken we duidelijk tot wanneer je de speciale vriendentickets kunt kopen.

Vrienden

Wil je zeker zijn van een huiskameroncert? Word dan vriend van Operadagen Rotterdam! Vanaf een jaarlijks bijdrage van € 750,-, ontvang je een huiskamerconcert. Lees alles over ons vriendenprogramma: www.operadagenrotterdam.nl/steun-odr.

Data

Aanmelden als gastheer/gastvrouw voor Operadagen Thuis kan tot en met 1 maart 2018 via het online inschrijfformulier. Rond 20 maart brengen we je op de hoogte van de definitieve selectie. De datum voor de introductiebijeenkomst maken we later bekend. De data van Operadagen Thuis dit jaar zijn 10 tot en met 13 mei 2018.

Terug naar overzicht