Operatie Muziektheater


Op zaterdag 20 mei is een nieuwe editie van Operatie Muziektheater (OMT): dé netwerkbijeenkomst in Nederland voor alle spelers van het (inter)nationale muziektheaterwerkveld. Muziektheatermakers presenteren hun nieuwste werk en maken kennis met programmeurs uit binnen- en buitenland en andere makers.

Voor makers én programmeurs
Makers doen tijdens OMT nieuwe contacten op met (inter)nationale programmeurs en andere professionals. Zij krijgen advies en vergroten hun kansen om met hun voorstelling op te treden op podia en festivals in het binnen- en buitenland. Programmeurs maken tijdens OMT kennis met hét muziektheatertalent van nu en morgen. Op één dag passeert een selectie van de meest aansprekende nieuwe werken van muziektheatermakers de revue. Radio- en televisiepresentator Lex Bohlmeijer (bekend van onder meer Casa Luna) is dagvoorzitter.

Aanmelden
De aanmelding voor OMT 2017 is gesloten. Mocht je de bijeenkomst willen bijwonen stuur dan een mail naar rick@operadagenrotterdam.nl

Programma
Dit jaar is OMT in het Ro Theater. Het programma van OMT bestaat uit de pitches van makers, speeddates tussen makers en internationale programmeurs en afsluitend presentaties van internationale spelers uit het werkveld.

10:00 – 10:30   Deuren open Ro Theater & ophalen badges
10:30 – 10:45   Start programma, korte toelichting door Guy Coolen
10:45 – 11:00   Keynote Beth Morrison
11:00 – 12:10   Pitches Nederlandse makers
12:10 – 12:45   Lunch
12:45 – 13:30   Pitches buitenlandse makers
13:30 – 14:00   Speeddates
14:00 – 15:00   Berlin pitches o.l.v. Roland Quitt
15:00 – 15:30   Speeddates
15:30 – 16:00   Presentatie 33 1/3

Optioneel
17.00                Voorstelling Poolnacht van Post uit Hessdalen (BE)
19.00                Voorstelling Shorelines Cryptic & Ragazze Quartet (NL)
20.30                GALA!


Pitches

Alle pitches zijn verdeeld over twee blokken van een uur. Iedere pitch duurt maximaal drie minuten. Makers ondersteunen zichzelf tijdens hun pitch met projectie, geluid, live zang en/of muziek (akoestisch).

Speeddates
Na afloop van de pitches krijgen makers de gelegenheid om te speeddaten met verschillende internationale programmeurs naar keuze. Beide partijen kijken elkaar maximaal vijf minuten diep in de ogen. Waar is een programmeur naar op zoek? En matcht dit met het werk van de maker?

Inschrijven speeddates
Makers die hun project pitchen, krijgen als eerste de gelegenheid om zich in te schrijven voor de speeddates. Alle overige deelnemers kunnen zich hierna inschrijven. Een compleet overzicht van alle speeddates staat rond 13.00 uur op een groot bord in de foyer van het Ro Theater.

Korting op voorstellingen
Deelnemers kunnen na afloop van OMT met korting naar twee voorstellingen: Poolnacht van Post uit Hessdalen (BE) om 1700 uur, en Shorelines van Cryptic & Ragazze Quartet (NL) om 19.00 uur. Voor iedere voorstelling betalen zij slechts € 10,-.

GALA!
Vanaf 20.30 uur organiseert Operadagen Rotterdam voor het eerst het GALA!. Tijdens deze feestelijke avond in de Rotterdamse Schouwburg komen muziektheatermakers uit de hele wereld samen en staan bijzondere artiesten in de spotlights. Voor deelnemers van OMT is het GALA! gratis toegankelijk.

Vragen?
Stuur een mailtje naar Rick Mouwen: rick@operadagenrotterdam.nl.

Operatie Muziektheater wordt (mede) mogelijk gemaakt door Dutch Performing Arts, een programma van het Fonds Podiumkunsten. Dutch Performing Arts heeft als doel het vergroten van de zichtbaarheid van de Nederlandse podiumkunsten in het buitenland. www.dutchperformingarts.nl