Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Rolstoeltoegankelijk

Deze voorstelling is rolstoeltoegankelijk.

Boventiteling aanwezig

Deze voorstelling is voorzien van boventiteling.

CONTEXT

Archief

Operadagen Rotterdam presenteert sinds 2005 opera en muziektheater van nu. Binnenkort ontsluiten we op deze pagina ons rijke verleden.

Ontstaan

Rotterdam is een stad met een boeiende operatraditie, maar zonder operahuis. Sinds 2001, het jaar dat Rotterdam culturele hoofdstad van Europa was, werken de opera producerende en presenterende instellingen samen. Gezamenlijk maken zij het aanbod en de productie van opera en muziektheater mogelijk, verbeteren dit kwalitatief en stemmen het op elkaar af. Opera Rotterdam is de naam van dat samenwerkingsverband tussen kunsteninstellingen de Doelen, Theater Rotterdam, het nieuwe Luxor Theater, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Rotterdam Festivals dat uiteindelijk Operadagen Rotterdam, een hedendaags opera- en muziektheaterfestival, heeft geïnitieerd. De eerste editie vond plaats in 2005.