Tiendaags festival voor muziektheater anno nu


Operadagen Rotterdam is een opera- en muziektheaterfestival met een rijk programma uit binnen- en buitenland. De voorstellingen variëren van klassiekers in een nieuw jasje tot relevant nieuw werk. Alle evenementen zijn avontuurlijk en toegankelijk voor iedereen. De afgelopen edities viel op dat de niet-dogmatische aanpak uitgegroeid is tot hét kenmerk van het festival – bezoekers laten zich graag verrassen door uiteenlopend en kwalitatief hoogstaand aanbod. Dat geldt ook voor de vele buitenlandse bezoekers, gasten en muziektheaterprogrammeurs die Operadagen Rotterdam zien als een plek waar nieuwe talenten ontdekt kunnen worden. De 13e editie van Operadagen Rotterdam vindt plaats van vrijdag 18 t/m zondag 27 mei 2018.

Ontstaan
Rotterdam is een stad met een boeiende operatraditie, maar zonder operahuis. Sinds 2001, het jaar dat Rotterdam culturele hoofdstad van Europa was, werken de opera producerende en presenterende instellingen samen. Gezamenlijk maken zij het aanbod en de productie van opera en muziektheater mogelijk, verbeteren dit kwalitatief en stemmen het op elkaar af. Opera Rotterdam is de naam van dat samenwerkingsverband tussen kunsteninstellingen de Doelen, Theater Rotterdam, het nieuwe Luxor Theater, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Rotterdam Festivals dat uiteindelijk Operadagen Rotterdam, een hedendaags opera- en muziektheaterfestival, heeft geïnitieerd. De eerste editie vond plaats in 2005.

"Operadagen Rotterdam bewijst dat het in een stad zonder een eigen operatheater desondanks een opera-evenement van nationale en internationale allure kan realiseren voor een groot en divers publiek. Deze prestatie wordt in binnen- en buitenland geprezen, blijkens persreacties en bevindingen van buitenlandse operamakers en intendanten. Op deze credits kan Rotterdam trots zijn." - Gemeente Rotterdam

EFFE Label
Operadagen Rotterdam ontving in 2015 een EFFE Label. Het label van EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) staat voor de artistieke toewijding, maatschappelijke betrokkenheid en internationale uitstraling van Operadagen Rotterdam.

Volg Operadagen ook via FacebookTwitter en Instagram.