Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Bereikbaarheid

Veel locaties van Operadagen Rotterdam zijn op loopafstand van elkaar. Daarnaast is in de stad een uitgebreid netwerk van bussentrams en de metro. Op diverse stations zijn OV fietsen te huur, een makkelijke manier om de stad te verkennen.
Bekijk hier de festivallocaties op een kaart.

Auto

Als je Rotterdam bezoekt met de auto is het goed om van te voren te weten welke parkeergarages er zijn in het centrum, maar ook dat er tal van P+R plekken zijn vlak buiten de stad. Hier vind je alle informatie over parkeren in de stad.

Trein

Met de NS kan je Rotterdam vanuit elk station in Nederland uitstekend bereiken. Vanuit België dekt het Thalys-netwerk alle grote Belgische steden.

Noletloodsen, Schiedam

De Noletloodsen, waar tijdens te pinksterdagen het terrein van Operaland is te vinden, zijn gelegen aan Buitenhavenweg 34 te Schiedam.

Openbaar Vervoer
Deze locatie is vanaf Rotterdam CS met openbaar vervoer te bereiken met tram 24 richting Holy, of stadsbus 38 richting Station Schiedam Centrum. Stap uit op de Koemarkt in Schiedam. Als je uit de tram stapt, sla rechtsaf en steek de Rotterdamsedijk over. Aan de overkant ga je een steeg in (Buitenhavenweg). Loop deze helemaal uit tot aan nummer 34 tegenover de molen. Dit is ca. 10 minuten lopen.

Watertaxi
Vanaf TR Schouwburg kun je ook makkelijk én leuk met de watertaxi naar Operaland. Ga te voet of met de metro naar de Leuvenhaven, pak daar de watertaxi en stap uit bij Schiedam Zuid. Steek vervolgens de sluis over en je bent er. Bel 010-4030303 om een watertaxi te reserveren. Meevaren op de watertaxi kost 14 euro voor twee personen. Betalen kan met PIN en cash. Meer informatie: www.watertaxirotterdam.nl.

TP Loods Merwehaven M4H Rotterdam

De TP Loods Merwehaven M4H Rotterdam aan de Galileistraat wordt tijdens Operadagen Rotterdam omgebouwd tot een magische opera-playground voor de voorstelling BEAST (onderdeel van het vierjarig stadsproject Ring of Resilience).

Openbaar Vervoer
Deze locatie is vanaf Rotterdam CS met het openbaar vervoer te bereiken met tram 24 richting Holy, tram 21 richting Schiedam Woudhoek en bus 38 richting Station Schiedam Centrum. Stap met de tram uit op halte Het Witte Dorp, loop 250 meter terug over de Schiedamseweg en sla rechtsaf de Benjamin Franklinstraat in. Sla de 1e rechtsaf de Marconistraat in en de 1e links de Galileistraat in. Je bestemming is de eerste loods aan de Galileistraat. De looptijd is ca. 7 minuten.
Indien je met de bus reist stap je uit op halte Tjalklaan. Sla rechtsaf de Tjalklaan in richting Marconiplein, sla rechtsaf de Schiedamseweg in. Sla linksaf de Benjamin Franklinstraat in. Sla de 1e rechtsaf de Marconistraat in en de 1e links de Galileistraat in. Je bestemming is de eerste loods aan de Galileistraat. De looptijd is ca. 13 minuten.

Persoonlijk reisadvies