Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Tickets & Info

Contact

Lees de informatie en FAQ hieronder voor antwoord op je vragen. Voor aanvullende vragen met betrekking tot de kaartverkoop en het festivalprogramma kun je mailen naar kaartverkoop@operadagenrotterdam.nl.

Online

Koop je kaarten, festival deals en voordeelpassen tot 15 minuten voor aanvang eenvoudig via deze website. Je kan online betalen met iDEAL, Mastercard en Visa. Klik hier voor het volledige programma.

Orderkosten

Per online bestelling brengt Operadagen Rotterdam (eenmalig) €2 in rekening. Bij het aanschaffen van de Operadagen Solo-pas of Duo-pas worden de €2 orderkosten niet inrekening gebracht, daarna wordt er per transactie €2 orderkosten in rekening gebracht.

E-tickets

Na je online aankoop ontvangt je een e-ticket. Dit e-ticket is je toegangsbewijs. Toon de barcode van het e-ticket op het scherm van je smartphone of print het e-ticket uit en neem het mee naar de voorstelling. Let erop dat de barcode van het ticket helder genoeg getoond wordt of is uitgeprint.

Festivalhart

Vanaf vrijdag 18 t/m zondag 27 mei is Theater Rotterdam, Locatie Rotterdamse Schouwburg, het hart van het festival. Het is de plek om kaarten te kopen bij de festivalkassa, elkaar te ontmoeten, een drankje te doen en een dansje te wagen. De festivalkassa in het festivalhart is open op vr 18 t/m zo 27 mei van 12.00 tot 22.00 uur.
Let op: je kan aan de kassa met pinpas, Mastercard en Visa betalen. Al onze Festival kassa’s op de locaties zijn PIN only.

Aan de deur op locaties

Als een voorstelling niet is uitverkocht, zijn er vanaf 45 minuten voor aanvang kaarten te koop aan de deur op elke locatie. Er kunnen alleen kaarten voor de desbetreffende dag en locatie gekocht worden.

Operadagen Rotterdam geeft korting

Bij Operadagen Rotterdam kun je voordelig je kaarten kopen als je student bent of in bezit van een CJP-pas, Rotterdampas of BankGiro Loterij VIP-KAART. Bestel je tickets online.
Studenten en CJP’ers kunnen voor het speciale tarief van €10 een kaartje kopen voor elke voorstelling. Onder de 30 en nog geen CJP-pas? Koop ’m dan nu voor € 17,50 per jaar en maak meteen gebruik van de korting.
Met een Rotterdampas of BankGiro Loterij VIP-KAART kun je kaarten met korting kopen voor de voorstellingen BEAST, Earth Diver (met BGL VIP alleen 19 mei), IYOV, When I Die, Carmina Latina, Calamity/Billy en Fidelio (6+).  

Let op: korting is alleen verkrijgbaar op vertoon van je pas aan de kassa en bij binnenkomst bij voorstelling. Kortingen gelden niet voor festival deals en arrangementen zoals Operaland.

Klaar om het festival in te duiken?

Mis niets van het festival en schaf een Operadagen Solopas of Duopas aan: betaal eenmalig €40 / €70 en bestel alle voorstellingen voor slechts €10 per ticket. Daarnaast ontvang je de eerste keuze van een voorstelling gratis.

Geef een Toegift

Geef een toegift en doneer een voorstellingskaartje aan mensen die niet de financiële mogelijkheden hebben om er zelf eentje te kopen. Cultuur Concreet, dé partner voor kunst en cultuur in de Rotterdamse samenleving, bemiddelt bij de toekenning van de gedoneerde voorstellingskaartjes. Lees op deze pagina alles over de actie.

Restitutie

Controleer alvorens je aankoop te bevestigen altijd goed of je de juiste kaarten, kaartsoorten, datum, tijdstip en aantallen heeft aangegeven. Het retourneren, ruilen of annuleren van reeds (online) gekochte tickets is niet mogelijk. Er vindt geen restitutie of vergoeding plaats.

 

Frequently asked questions

Ik heb een Operadagenpas solo/duo gekocht, hoe bestel ik voorstellingskaarten met korting?

Nadat de Operadagenpas is afgerekend ontvang je een e-mail met een e-ticket genaamd Operadagen solo/duopas 2018. Aan de linkerzijde van het e-ticket vind je een bestelcode, dit is je ‘voordeelkaartcode’. Ga nu op de website naar een voorstellingspagina naar keuze en klik op ‘koop kaarten’. In het ticketoverzicht kun je klikken op een Operadagenpas-ticket. Er verschijnt een venster waar je de voordeelkaartcode in kunt voeren en zo een kaart met de pas-korting kunt bestellen.

Ik heb een Operadagenpas solo/duo gekocht, maar heb geen code voor de vrijkaart?

Enkele dagen na het aanschaffen van je Operadagenpas ontvang je een e-mail met een e-ticket genaamd Actie vrijkaart met Operadagen solo/duopas 2018. Aan de linkerzijde van het e-ticket vind je een bestelcode, dit is je ‘gratiskaartcode’. Ga nu op de website naar een voorstellingspagina naar keuze en klik op ‘koop kaarten’. In het ticketoverzicht kun je klikken op Actie vrijkaart met Operadagenpas. Er verschijnt een venster waar je de gratiskaartcode in kunt voeren en zo een vrijkaart kunt bestellen.

Waar vind ik een overzicht van alle festival deals zoals de Operadagenpas of combi-tickets?

Klik hier voor een overzicht van alle Festival Deals. Hier vind je de Operadagenpas, de drie arrangementen voor een bezoek aan Operaland in Schiedam, en verschillende deals met voorstellingen speciaal voor jou geselecteerd op thema.

Kan ik met mijn Operadagenpas Festival Deals en Operaland arrangementen met korting bestellen?

Het is niet mogelijk om met je Operadagenpas Festival Deals en Operaland arrangementen met korting te bestellen. De Festival Deals en arrangementen zijn al scherp geprijsd. Wel kun je kaarten voor de individuele voorstellingen binnen de Festival Deals en arrangementen met korting bestellen met je Operadagenpas.

Moet ik twee keer orderkosten betalen indien ik een Operadagen Solo-pas of Duo-pas aanschaf?

Bij het aanschaffen van de Operadagen Solo-pas of Duo-pas, dan worden de €2 orderkosten niet inrekening gebracht, daarna wordt er bij elke bestelling voor voorstellingskaarten wel per transactie €2 orderkosten in rekening gebracht.

Ik heb betaald en een e-mail bevestiging ontvangen, maar ik heb geen ticket ontvangen.

In de bevestigingsmail staat de tekst ‘download je tickets als pdf’, als je hierop klikt worden je kaarten in pdf gedownload.

Ik heb betaald maar ik heb geen e-mail bevestiging ontvangen.

Indien je geen e-mail bevestiging hebt ontvangen, mail dan je naam en de voorstelling waar je kaarten voor hebt besteld naar kaartverkoop@operadagenrotterdam.nl. Wij sturen je de e-mail bevestiging nogmaals toe. In deze e-mail staat de tekst ‘klik hier voor de order details’ klik op het woord hier en dan worden je kaarten in een pdf gedownload.

Is de Podium Cadeaukaart geldig?

Operadagen Rotterdam is niet aangesloten bij de Podium Cadeaukaart, daarom is het zowel online als aan de kassa, niet mogelijk met de Podium Cadeaukaart te betalen.

Het lukt me niet om gratis kaarten te bestellen.

Voor First Night at the Opera en Paradijskerkconcert kun je €0 kaartjes bestellen omdat er voor deze evenementen een beperkte capaciteit is. Voor de andere gratis toegankelijke programmaonderdelen (GeRoeZeMoeS, Van Smartlap tot Opera en Koor op Zuid) heb je geen toegangskaartje nodig.

Bekijk onze aantrekkelijke Festival Deals