Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Veelgestelde vragen

Wat is Operadagen Rotterdam? 

Operadagen Rotterdam is een tiendaags festival voor muziektheater anno nu en beleeft in 2018 haar dertiende editie. Jaarlijks presenteert Operadagen Rotterdam een eigenzinnig programma waarin de reguliere operagrenzen vervagen. Theater- en concertzalen maar ook Rotterdamse huiskamers, openluchtlocaties en bijzondere gebouwen vormen de podia voor wereldvermaarde solisten en voor talent van eigen bodem. Een festival dat de stad en al zijn kleurrijke bewoners in de hoofdrol zet en tegelijkertijd een internationaal publiek van professionals aanspreekt.

Wanneer vindt Operadagen Rotterdam plaats? 

Het opera- en muziektheaterfestival Operadagen Rotterdam vindt in 2018 plaats van vrijdag 18 mei tot en met zondag 27 mei. 

Op welke locaties vindt Operadagen Rotterdam plaats?

Operadagen Rotterdam gebruikt de stad als podium én decor. Veel locaties van Operadagen Rotterdam zijn op loopafstand van elkaar. Bekijk de festivallocaties op de kaart.

Hoe kom ik bij Operadagen Rotterdam?

Rotterdam is op vele manieren te bereiken: met de auto, boot (via Hoek van Holland), trein, bus en vliegtuig. Op Rotterdam The Hague Airport landen continu vluchten uit de belangrijkste steden in de buurlanden. In de stad is er een uitgebreid netwerk van bussentrams en de metro. Op diverse stations zijn OV fietsen te huur, een makkelijke manier om de stad te verkennen. Lees hier alles over bereikbaarheid.

Hoe koop ik kaarten voor Operadagen Rotterdam? 

De kaartverkoop is op 15 maart 2018 gestart. Bekijk het programma op onze website om je keuze te maken en kaarten te bestellen. Tijdens het festival in mei kunnen ook kaarten gekocht worden aan de kassa van de Rotterdamse Schouwburg. Onze aantrekkelijke Festival Deals zijn hier te bekijken. Voor meer informatie over de kaartverkoop, klik hier.

Wanneer gaan de zalen open?

De zalen gaan ongeveer 15 minuten voor aanvang van de voorstelling open. Te laat? Na aanvang van de voorstelling, wordt er geen toegang meer verleend.

Zijn de zitplaatsen geplaceerd?

Bijna alle voorstellingen van Operadagen Rotterdam zijn ongeplaceerd, je kunt zelf een zitplaats in de zaal kiezen. Behalve alle voorstellingen in de Doelen, daar staat de rij en het stoelnummer op je kaartje vermeld.

Naar welke voorstellingen kan ik gaan als ik mindervalide ben?

Alle voorstellingen van Operadagen Rotterdam zijn toegankelijk voor mindervaliden. We hebben een beperkt aantal rolstoelplaatsen. Mocht u hiervan gebruik willen maken, neem contact met ons op via kaartverkoop@operadagenrotterdam.nl. U krijgt dan een rolstoelplaats toegewezen.

Bij welke voorstellingen zijn er inleidingen en nagesprekken?

Tijdens Operadagen Rotterdam is er volop tijd voor toelichting en verdieping. Op de voorstellingspagina’s zijn de talks te herkennen aan een praatwolk-symbooltje bovenaan de pagina. Onder de voorstellingstekst en de credits is aanvullende informatie te lezen. Een overzicht van alle talks vind je hier.

Zijn er ook Engelstalige talks?

Zeker, het nagesprek van When I Die op woensdag 23 mei met regisseur Thom Luz en de Artist talk van DIDO DIDO en Calamity/Billy op vrijdag 25 mei zullen in het Engels gesproken worden.

Door wie wordt Operadagen Rotterdam georganiseerd? 

Opera Rotterdam is de naam van het samenwerkingsverband van verschillende Rotterdamse kunstinstellingen met de Doelen, Theater Rotterdam en Luxor Theater als voornaamste partners, verder wordt samengewerkt met Productiehuis Theater Rotterdam, Maas theater en dans, Codarts Rotterdam en De Bijenkorf. Klik hier voor meer informatie over de organisatie.

Hoe kan ik een projectvoorstel indienen bij de Operadagen Rotterdam?

Gebruik het online aanmeldformulier om een projectvoorstel in te dienen. Artistiek directeur Guy Coolen en dramaturg Tobias Kokkelmans stellen het programma samen, zij bekijken alle ingediende voorstellen.

Hoe blijf ik op de hoogte van nieuws omtrent Operadagen Rotterdam? 

Operadagen Rotterdam houdt haar bezoekers op diverse manieren op de hoogte, namelijk via deze website, via de maandelijkse e-mailnieuwsbrief en via TwitterFacebook en Instagram. Tevens zijn we te volgen op Spotify, YouTube en LinkedIn.