Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Rolstoeltoegankelijk

Deze voorstelling is rolstoeltoegankelijk.

Boventiteling aanwezig

Deze voorstelling is voorzien van boventiteling.

CONTEXT

Veelgestelde vragen

Wat is Operadagen Rotterdam? 

Operadagen Rotterdam is een internationaal opera- en muziektheaterfestival met eigentijdse, vernieuwende en grensverleggende producties van de (inter)nationale top en jonge, avontuurlijke makers. Van donderdag 21 tot en met zaterdag 30 mei 2020 is de vijftiende editie met ruim 100 voorstellingen in de grote theaters van Rotterdam en op verrassende binnen- en buitenlocaties: op pleinen, bovenop winkels, in loodsen en in de haven.

Wanneer vindt Operadagen Rotterdam plaats? 

Operadagen Rotterdam 2020 vindt plaats van donderdag 21 mei tot en met zaterdag 30 mei.

Op welke locaties vindt Operadagen Rotterdam plaats?

Operadagen Rotterdam gebruikt de stad als podium én decor. Er zijn voorstellingen in de grote theater van de stad: Theater Rotterdam, de Doelen en Luxor Theater. Maar ook op bijzondere binnen- en buitenlocaties, verspreid door de stad. Veel locaties van Operadagen Rotterdam zijn op loopafstand van elkaar. Bekijk de festivallocaties op de kaart.

Hoe kom ik bij Operadagen Rotterdam?

Rotterdam is op vele manieren te bereiken: met de auto, boot (via Hoek van Holland), trein, bus en vliegtuig. Op Rotterdam The Hague Airport landen continu vluchten uit de belangrijkste steden in de buurlanden. In de stad is er een uitgebreid netwerk van bussentrams en de metro. Op diverse stations zijn OV fietsen te huur, een makkelijke manier om de stad te verkennen. Lees hier alles over bereikbaarheid.

Hoe koop ik kaarten voor Operadagen Rotterdam? 

Een aantal voorstellingen is al in de verkoop. We maken het hele programma op 13 maart 2019 bekend tijdens onze feestelijke kick-off. Bekijk het programma op onze website om je keuze te maken en kaarten te bestellen. Tijdens het festival zijn ook kaarten te koop aan de kassa van Theater Rotterdam, locatie Schouwburg. Onze aantrekkelijke Festival Deals zijn hier te bekijken. Voor meer informatie over de kaartverkoop, klik hier.

Wanneer gaan de zalen open?

De zalen gaan ongeveer 15 minuten voor aanvang van de voorstelling open. Te laat? Na aanvang van de voorstelling is er geen toegang.

Zijn de zitplaatsen geplaceerd?

Bijna alle voorstellingen van Operadagen Rotterdam zijn ongeplaceerd, je kunt zelf een zitplaats in de zaal kiezen. Behalve alle voorstellingen in de Doelen, daar staat de rij en het stoelnummer op je kaartje vermeld.

Naar welke voorstellingen kan ik gaan als ik mindervalide ben?

Veel voorstellingen van Operadagen Rotterdam zijn toegankelijk voor mindervaliden. Op de voorstellingspagina staat een rolstoel-icoontje wanneer de voorstelling toegankelijk is. Er is een beperkt aantal rolstoelplaatsen beschikbaar. Mocht je hiervan gebruik willen maken, neem contact met ons op via tickets@operadagenrotterdam.nl.

Indien een voorstelling niet of minder toegankelijk is, staat dit onderaan de voorstellingspagina aangegeven. Voor vragen of aanvullende informatie kun je mailen naar info@operadagenrotterdam.nl.

Bij welke voorstellingen zijn er inleidingen en nagesprekken?

Tijdens Operadagen Rotterdam is er volop tijd voor toelichting en verdieping. Op de voorstellingspagina’s zijn de talks te herkennen aan een praatwolk-symbooltje bovenaan de pagina. Indien er op een andere manier context gegeven wordt aan een voorstelling is dit te herkennen aan het brein-symbooltje. Onder de voorstellingstekst en de credits is aanvullende informatie te lezen. Een overzicht van alle verdiepingsprogramma’s vind je hier.

Door wie wordt Operadagen Rotterdam georganiseerd? 

Opera Rotterdam is de naam van het samenwerkingsverband van verschillende Rotterdamse kunstinstellingen met de Doelen, Theater Rotterdam en Luxor Theater als voornaamste partners. Klik hier voor meer informatie over de organisatie.

Hoe kan ik een projectvoorstel indienen bij de Operadagen Rotterdam?

Gebruik het online aanmeldformulier om een projectvoorstel in te dienen. Artistiek directeur Guy Coolen en dramaturg Tobias Kokkelmans stellen het programma samen, zij bekijken alle ingediende voorstellen.

Hoe blijf ik op de hoogte van nieuws omtrent Operadagen Rotterdam? 

Operadagen Rotterdam houdt haar bezoekers op diverse manieren op de hoogte, namelijk via deze website, via de maandelijkse e-mailnieuwsbrief en via TwitterFacebook en Instagram. Tevens zijn we te volgen op Spotify, YouTube en LinkedIn.