Professionals

Operadagen Rotterdam is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een belangrijk (inter)nationaal opera- en muziektheaterwerk. Voor talloze binnen- en buitenlandse makers en producenten uit heel Europa is het festival een belangrijke ontmoetingsplek.

Professionalsprogramma
Professionals uit de nationale en internationale opera- en muziektheaterwereld kunnen van 18 tot en met 20 mei een speciaal professionalsprogramma bezoeken. Begin maart maken we hierover meer bekend. Ook is dan een aanmeldformulier beschikbaar. Hieronder is alvast meer te lezen over enkele festivalonderdelen die interessant zijn voor professionals.

Operatie Muziektheater
Vaste prik op Operadagen Rotterdam is de netwerkbijeenkomst Operatie Muziektheater met vele speeddates en elevator pitches. Talentvolle makers en programmeurs uit heel Europa ontmoeten elkaar hier op zaterdag 20 mei om plannen te smeden voor toekomstige voorstellingen.

GALA!
Direct na afloop van Operatie Muziektheater is de eerste editie van GALA!. Op deze feestelijke avond komen muziektheatermakers uit de hele wereld samen en staan bijzondere artiesten in de spotlights. Optredende artiesten zijn onder meer de Belgische band Dez Mona en de jonge Nederlandse operaster Nora Fischer.

Classical:NEXT
Ook vanwege Classical:NEXT, een grootschalige internationale conferentie voor klassieke muziek van 17 tot en met 20 mei in de Doelen, zijn er veel vakgenoten in de stad. Operadagen Rotterdam en Classical:NEXT genereren dit jaar gezamenlijk extra aandacht voor muziektheater.

European Cultural Parliament
In 2017 is Operadagen Rotterdam trotse gastheer van het Europees Cultureel Parlement: een afvaardiging van ongeveer 150 prominente vertegenwoordigers van de Europese kunsten en letteren uit 43 landen. Dit jaar is er een speciale focus op het thema migratie. Op zaterdagochtend 13 mei is iedereen welkom bij een openbaar debat.

Vooruitblik: Music Theatre Now
Na een succesvolle editie in 2016, komt Music Theatre NOW in 2019 terug naar Operadagen Rotterdam. Aan deze internationale competitie doen jaarlijks zo'n 500 muziektheatermakers mee uit meer dan 50 landen. De winnaars, zo'n 15 tot 20 gezelschappen, presenteren zichzelf in 2019 op Operadagen Rotterdam.

Houd deze webpagina in de gaten om op de hoogte te blijven van alle informatie over festivalonderdelen die interessant zijn professionals.