Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

8: METAMORPHOSIS

Nicole Beutler (NL)
  Wereldpremiere
  di 21 mei: 20.30 uur (90min)
  Standaardprijs: € 27.00
  Koop kaartenUitverkocht
  di 21 mei 20.30 (90min) Koop kaarten

  Het enige wat zeker is, is dat alles verandert

  In 8: METAMORPHOSIS daagt theatermaker Nicole Beutler je uit om het vertrouwde achter je te laten en de onvermijdelijkheid van verandering onder ogen te zien. Zowel in ons persoonlijke leven als in de maatschappij is verandering constant: liefdes verwelken, gebouwen overwoekeren, het ijs smelt, het patriarchaat verliest zijn grip. Niets blijft zoals het was. Enerzijds hunkeren we naar verandering, aan de andere kant klampen we ons vast aan het bekende. Hoe ga je hier mee om?

  8: METAMORPHOSIS is een dansopera, een belevenis en een locatievoorstelling voor de grote zaal. Geïnspireerd door M.C. Escher, Ovidius en de muziek van Purcell ontwikkelt Nicole Beutler opnieuw een muziektheatervoorstelling volgens haar eigen wetten: totaaltheater dat de kracht van verandering viert. Zang, dans en percussie zijn in dit stuk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze stuwen elkaar voort binnen een constant veranderende beeldenstroom. In deze hedendaagse opera voor lichaam en stem kom je terecht in een caleidoscopische wereld die, net als het werk van Escher, je perspectief even helemaal op z’n kop zet.

  Na de succesvolle muziektheatervoorstelling DIDO DIDO verdiept Beutler zich opnieuw in een stuk van barokcomponist Henry Purcell. Dit keer kiest ze voor het indringende ‘Cold Song’ uit King Arthur. Dit lied over een wintergeest die liever bevroren blijft, herinnert ons aan onze eigen weerstand tegen verandering. De zangers, de virtuose percussionist Frank Rosaly en electronische componist Gary Shepherd transformeren deze radicale compositie tot een organisch groeiende muzikale explosie.

  Met een volledig mannelijke cast van acht dansers en zangers, zoekt 8: METAMORPHOSIS naar een weg om de geest te bevrijden en de eindeloze mogelijkheden van het onbekende te ontdekken. Structuren worden opgebroken zodat er onvermijdelijk nieuw perspectieven kunnen ontstaan. Een transformatieve trip die een flinke spiegel voorhoudt.


  December Duo Deal

  Luxor-deal
  Het Bezoek – zo 19 mei 20.00
  8: METAMORPHOSIS – ma 20 mei 20.30

  Nú voor €40 i.p.v. €57 (let op: beschikbaar t/m 31 december)


  Operadagenpas

  Met een Operadagen Solo- (à €40) of Duopas (à 70,-) bekijk je deze én alle andere festivalvoorstellingen met 50% korting!


  Concept, regie, choreografie: Nicole Beutler
  Muziek: Gary Shepherd
  Slagwerk: Frank Rosaly
  Performers en medemakers: Felix Schellekens, Dominic Kraemer, Arnout Lems, Sebastian Pickering Pedersen (stagiair), Rob Polmann, Timo Tembuyser, Christian Guerematchi
  Second cast: Tijmen Teunissen (stagiair), João Dinis Pinho
  Lichtontwerp: Minna Tiikkainen
  Kostuums: Jessica Helbach
  Decorontwerp: Julian Maiwald
  Dramaturgie: Igor Dobricic
  Artistiek assistent: Justa ter Haar
  Dramaturgisch advies: Fabienne Vegt
  Repetitor / tourbegeleiding: João Dinis Pinho
  Lichttechniek: Julian Maiwald
  Geluidstechniek: Valentijn Berkhout
  Producent: Nicole Beutler Projects
  Coproducent: Operadagen Rotterdam, Internationaal Theater Amsterdam
  Mede mogelijk gemaakt door: Ammodo, Fonds 21

  Deel deze voorstelling via:

  Deel dit op Email Deel dit op Linkedin Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook

  MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK: