Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

A midsummer night's dream

Benjamin Britten (UK), Ola Mafaalani (DE/NL), Opera Zuid (NL)
za 23 mei: 20.15 uur
Standaardprijs: € 35 / € 43
Koop kaarten Uitverkocht
za 23 mei 20.15 Koop kaarten

Het debuut van Ola Mafaalanu als operaregisseur

Liefde is een werkwoord. Zeker voor de geliefden in A midsummer night’s dream. In Benjamin Brittens magische opera ontaardt een ruzie tussen elfenkoning Oberson en zijn echtgenote in gegoochel met toversap. Druppel dat op de ogen van een slapende en die wordt smoorverliefd op de eerste die langskomt. In het nachtelijk toverwoud – een schemerzone tussen droom en realiteit, liefde en illusie – sneuvelt iedere eed van trouw.

Als een seismograaf regisseerde Britten de psychologie van zijn figuren in zanglijnen. Trouw aan Shekespeares stuk schilderde hij het feeërieke van de elfenwereld, het milieu van de liefdesparen en de kluchtigheid van de handwerkslui, die een amateurtoneelstuk repeteren. Zo legt hij de broosheid van menselijke relaties bloot.

Bij Opera Zuid maakt Ola Mafaalani, voormalig artistiek leider van het Noord Nederlands Toneel, haar operadebuut.

Gezongen in het Engels met Nederlandse boventitels.

Muziek: Benjamin Britten
Regie: Ola Mafaalani

Deel deze voorstelling via:

Deel dit op Email Deel dit op Linkedin Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK: