Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Rolstoeltoegankelijk

Deze voorstelling is rolstoeltoegankelijk.

Boventiteling aanwezig

Deze voorstelling is voorzien van boventiteling.

CONTEXT

ALL.

Lisa Verbelen - BOG. (NL)
Verrassende Vernieuwers
JAAR: 2019
wo 22 mei: 20.30 uur (60min)
do 23 mei: 20.30 uur (60min)
vr 24 mei: 19.30 uur (60min)
Read this text in English

Muziektheatrale performance en poging om iets groots (alles) te vatten

ALL. gaat over het feit dat alles complex is.

Al twijfelend, veranderend van perspectief en in- en uitzoomend buigt Lisa zich over de volgende vragen:

1. Hoe kunnen we omgaan met de complexiteit die onvermijdelijk lijkt te komen zodra iets begint?
2. Hoe kunnen we ons denken veranderen en daarmee ook de wereld, zonder deze te versimpelen?
3. Kan dat? Kunnen we de dingen niet versimpelen?

Dat buigen over deze vragen uit zich in een tamelijk ambitieuze voorstelling met veel muziek, een bewegend decor, rook en wellicht een dansje. Niets is zeker maar het wordt zeker anders dan je denkt, en je komt er ongetwijfeld als een veranderd mens uit. (Hoewel, als je niet komt verander je ook.)

ALL.is deel van Lisa’s langer lopend onderzoek naar de relaties tussen de klank en visuele vorm van muziek, naar hoe muziek, taal en decor elkaar beïnvloeden en samen een compositie kunnen vormen.

Na ONE. solo by Lisa Verbelen (een hit tijdens Operadagen Rotterdam 2015) maakt Lisa met ALL. haar tweede solo binnen BOG., de collectie van theatermakers Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen en Lisa Verbelen. BOG. maakt theater vanuit het verlangen naar overzicht, naar een objectieve blik. BOG. zoomt uit en in op alles waar de mens vat op tracht te krijgen maar te groot is om vast te pakken.

Lisa Verbelen is afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht, afdeling Performance en aan de master muziektheater T.I.M.E. (Koninklijk Conservatorium Den Haag).

ONE. solo by Lisa Verbelen werd genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2016 en won op het 35ste Fadjr International Theatre Festival 2017 in Teheran de prijs voor Best Vocal Design. In 2018 ontving Lisa de Operadagen Rotterdam Award voor haar bijdrage aan het genre muziektheater.


Operadagenpas 
Met een Operadagen Solo- (à €40) of Duopas (à €70,-) bekijk je deze én alle andere festivalvoorstellingen met 50% korting!

Stapelkorting 
Koop ook tickets voor één of meer andere voorstellingen op dezelfde dag en ontvang 20% korting op het totale aankoopbedrag.

Concept en uitvoering: Lisa Verbelen
Eindregie: Suze Milius
Dramaturgie: Roos Euwe
Decor: Merijn Versnel
Licht: David de Joode
Techniek: Timo Merkies
Zakelijk leiding: Anne Baltus
Productie: Eva Banning
Publiciteit: Frédérique Donker

Een productie van BOG. en Het Zuidelijk Toneel
in coproductie met d e t h e a t e r m a k e r & deSingel en De Brakke Grond

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK: