Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Rolstoeltoegankelijk

Deze voorstelling is rolstoeltoegankelijk.

Boventiteling aanwezig

Deze voorstelling is voorzien van boventiteling.

CONTEXT

BEAST

Arlon Luijten, Ben van Bueren (NL), Henry Vega (US)
Familie
Geen onderdeel van een categorie
In de stad
Wereldpremiere
JAAR: 2018
vr 18 mei: 20.30 uur (90min)
za 19 mei: 15.00 uur (90min)
zo 20 mei: 15.00 uur (90min)
vr 25 mei: 20.30 uur (90min)
za 26 mei: 15.00 uur (90min)
Read this text in English

Een magische opera-playground op 10.000 m² in de Merwe-Vierhavens

BEAST is een magische opera-playground op locatie die opera combineert met theater, dans en zang. Vergaap je aan een groepsdans door vijftig Rotterdamse kinderen, ballades en liederen gezongen door gerenommeerde solisten, duizelingwekkend theater, capoeira én acrobatiek. BEAST neemt je mee op een reis langs goden, lyrische prenten, Wagneraria’s, elektronische spreekkoren, een overweldigend leger aan jonge dansers én… Een beest!

De wereld van Pup en Wotan
Tijdens BEAST maak je kennis met Pup: een moedig meisje dat zich samen met haar vader voorbereidt op een barre en natte toekomst. Haar tegenspeler is de slimme genius Wotan: hij belooft dat hij van iedereen een god kan maken. Het enige dat hij hiervoor nodig heeft is het allerlaatste geheim van de mens: de ring van eeuwig geluk. De moeder van Pup heeft dat geheim in bezit, maar zij geeft het niet prijs. Krijgt Wotan wat hij wil en kan hij zijn belofte waarmaken? Of weet Pup de ring te bemachtigen?

Overleven in de stadsjungle
Geïnspireerd door Wagners Ring des Nibelungen, het boek Homo Deus van de Israëlische historicus en futuroloog Yuval Noah Harari, en de opkomst en ondergang van grote ondernemers, verbindt BEAST heden, verleden en toekomst. BEAST speelt met de grote ontwikkelingen van de menselijke beschaving, maar laat ook zien hoe je zonder technische hoogstandjes overleeft in de stadsjungle.

Ring of Resilience
BEAST is het tweede deel van de vierjarige stadsopera Ring of Resilience. Regisseur Arlon Luijten verkent hierin met zijn artistieke team toekomstige scenario’s voor het leven in de stad. Hij maakt samen met ondernemers, kunstenaars en diverse Rotterdammers een ontwerp voor een stadsark die de toekomst kan weerstaan. De tewaterlating is in de Rijnhaven tijdens Operadagen Rotterdam 2020.

Praktische informatie
TP Loods Merwehaven M4H Rotterdam is de eerste grote loods aan de Galileistraat. Parkeer je auto gratis aan het begin van de Galileistraat. Kom je met de tram? Kijk voor een routebeschrijving op onze website.

Ben je slecht ter been? Meld dit van tevoren door een mailtje te sturen naar info@operadagenrotterdam.nl. Tijdens de voorstelling verplaatst het publiek een aantal keer. De loods waar BEAST plaatsvindt en het omliggende terrein is gelijkvloers. Om iedereen een comfortabel bezoek te kunnen garanderen, horen we het graag wanneer je minder mobiel bent.

In de loods kan het flink afkoelen. Neem daarom een warme winterjas mee. Ook wijzen we je er van tevoren graag op dat de toiletvoorzieningen op locatie zeer beperkt zijn.

Veel plezier bij BEAST!

concept en regie: Arlon Luijten
regie-assistent: Rosine Langbroek
compositie: Ben van Bueren en Henry Vega
teksten: Cecile Brommer, Arlon Luijten, Anne Maria Versloot
choreografie: Jan Knoppers
dramaturgie: Cecile Brommer
choreografie: Jan Knoppers
vormgeving: Bart Visser
kostuums: Marianne Hoefnagels
licht: Jan Kortbeek
beeldende kunst: Jeroen Cremers
productie: Yoka van Zuijlen

Performers
Wotan: Yorick Heerkens
Moeder: Els Mondelaers
Vader: Richi Martis
Pup: Lika van Dishoeck

Inleiding
za 19 mei en za 26 mei, 14.30 (30 min)
TP Loods Merwehaven M4H Rotterdam

Regisseur Arlon Luijten van de familievoorstelling BEAST geeft een introductie van het verhaal.

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK: