Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Rolstoeltoegankelijk

Deze voorstelling is rolstoeltoegankelijk.

Boventiteling aanwezig

Deze voorstelling is voorzien van boventiteling.

CONTEXT

Beefheart, Pork Treat Musical

Rosa Ensemble (NL), Hans Dagelet (NL)
JAAR: 2019
za 25 mei: 21.30 uur (90min)
Read this text in English

Eerbetoon aan grensverlegger Captain Beefheart

Beefheart, Pork Treat Musical laat de Beefheart-fan juichen en zorgt voor aangename verbijstering bij de Beefheart-leek. De aanleiding voor deze hommage is Beefheart’s aardverschuivende album Trout Mask Replica uit 1969. Hans Dagelet is de Captain. Hij gromt, sist, spuugt en verrafelt de ronkende teksten. Rosa Ensemble speelt de brutaal gearrangeerde muziek. Bluesrock, psychedelica en ontspoorde punk: geweldige muziek om naar te kijken én naar te luisteren.

Met Trout Mask Replica verbijsterde Don Van Vliet a.k.a. Captain Beefheart in 1969 vriend en vijand. De muziek was te extreem voor een groot publiek. Tegelijkertijd maakte het hem direct tot een legende. Rosa keert het materiaal van Trout Mask Replica binnenstebuiten, omschrijft en vertaalt het. De hoekige poëzie van zowel de taal als de muziek klinkt nog even nieuw en prikkelend als toen.

muziek en teksten: Captain Beefheart
vertaling en arrangementen: Rosa Ensemble, Alexander Peterhans, Daniel Cross, Floris van Bergeijk e.a.
uitvoering: Hans Dagelet, John Dikeman, Jeroen Kimman, Onno Govaert, Floris van Bergeijk, Wilbert Bulsink, Peter Jessen

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK: