Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Botanical Wasteland

Theater Rotterdam: Boogaerdt/VanderSchoot, Touki Delphine (NL)
  di 21 mei: 20.30 uur (90min)
  wo 22 mei: 20.30 uur (90min)
  Standaardprijs: € 17.00
  Koop kaartenUitverkocht
  di 21 mei 20.30 (90min) Koop kaarten
  wo 22 mei 20.30 (90min) Koop kaarten
  Met Touki Delphine

  Gifgroene proeftuin voor de digital native

  In een felgroene proeftuin ontwikkelt Boogaerdt/VanderSchoot, in co-creatie met muziektheatergezelschap Touki Delphine, een kwekerij voor tussenwezens. Deze futuristische biotoop wordt ontsloten vanuit Google Earth-perspectief dat steeds verder inzoomt tot in de humuslaag. Daar zijn we getuige van de eerste wankele stappen van premature, hybride tussenwezens op zoek naar de mogelijkheden van een nieuwe natuur.

  De futuristische kwekerij in Botanical Wasteland komt tot stand vanuit het verlangen om de natuurlijke omgeving van de toekomst te verkennen. We zijn een voortdurend veranderende, hybride levensvorm, een versmelting tussen technologie en natuur. Cyborgs dus, of digital natives. We kunnen niet anders dan onszelf voorwaarts bewegen en hebben de verplichting om onszelf in die vlucht voorwaarts, bij elke uitvinding die we doen, steeds de vraag te stellen: worden we hier menselijker van?

  Tijdens Botanical Wasteland omringen de bezoekers een gifgroene proeftuin. Een futuristische biodome waarin plastic planten de technologische resten van de mensheid overwoekeren. In deze posthumane kwekerij krioelen robot-achtige wezens samen met door-gemuteerde mensfiguren rond. De geluiden die ze voortbrengen vormen, samen met de elektronische bewerking ervan, de geluidscompositie van Touki Delphine.

  Future Fossils
  Botanical Wasteland is de eerste aflevering in de serie Future Fossils. Geïnspireerd door het gedachtegoed van bioloog/filosoof Donna Haraway werkt Boogaerdt/VanderSchoot aan een tentaculair project. Haraway stelt dat het humanisme failliet is en dat we op zoek moeten naar een nieuwe vorm van menselijkheid waarin we ook de niet-menselijke levensvormen betrekken. In Future Fossils onderzoekt Boogaerdt/VanderSchoot wat het betekent om kunst te maken in the non-human era, een tijdperk waarin de mens niet langer de maat der dingen is. Daarbij stellen ze de centrale vraag: als de mens niet het centrale object is, wat is dan menselijkheid?


  Operadagenpas

  Met een Operadagen Solo- (à €40) of Duopas (à 70,-) bekijk je deze én alle andere festivalvoorstellingen met 50% korting!


  Deel deze voorstelling via:

  Deel dit op Email Deel dit op Linkedin Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook

  MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK: