Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Rolstoeltoegankelijk

Deze voorstelling is rolstoeltoegankelijk.

Boventiteling aanwezig

Deze voorstelling is voorzien van boventiteling.

CONTEXT

Botanical Wasteland

Theater Rotterdam: Boogaerdt/VanderSchoot, Touki Delphine (NL)
Verrassende Vernieuwers
Wereldpremiere
JAAR: 2019
zo 19 mei: 17.00 uur (90min)
di 21 mei: 19.30 uur (70min)
wo 22 mei: 19.30 uur (70min)
do 23 mei: 19.30 uur (70min)
vr 24 mei: 19.30 uur (70min)
Read this text in English

Een prikkelend pleidooi voor radicale verandering

Neem plaats in de felgroene proeftuin van Botanical Wasteland. Een futuristische biotoop vol plastic restafval en techno-puin, waarin de mens niet langer centraal staat. Waarin alles met elkaar verstrengeld is en de grenzen tussen natuur, technologie, lichaam en identiteit zijn opgeheven.

Door de destructieve wijze waarop de mensheid zich deze planeet heeft toegeëigend, leven we in een tijd van massale uitsterving. Daarom doen theatermakers Boogaerdt/VanderSchoot en muziektheatergezelschap Touki Delphine een opwekkend pleidooi om onze relatie met de wereld radicaal te veranderen. Botanical Wasteland is een muzikale live performance en video-installatie ineen. Een happening waar je als publiek onderdeel van bent. Een voorstel voor een nieuwe samenleving waarin vooral de ‘non-humans’ een stem krijgen.

Ga mee naar een nieuwe wereld zoals je die niet eerder op toneel zag. Wat je ziet en ervaart, gaat voorbij aan denken en begrijpen. Dus zet je zintuigen wijd open en kijk wat er gebeurt.

Tip: maak je avond in TR Witte de With rond met THE GATE.


Future Fossils
Botanical Wasteland is de eerste aflevering in de serie Future Fossils. Geïnspireerd door het gedachtegoed van bioloog/filosoof Donna Haraway werkt Boogaerdt/VanderSchoot aan een tentaculair project. Haraway stelt dat het humanisme failliet is en dat we op zoek moeten naar een nieuwe vorm van menselijkheid waarin we ook de niet-menselijke levensvormen betrekken. In Future Fossils onderzoekt Boogaerdt/VanderSchoot wat het betekent om kunst te maken in the non-human era, een tijdperk waarin de mens niet langer de maat der dingen is. Daarbij stellen ze de centrale vraag: als de mens niet het centrale object is, wat is dan menselijkheid?


Operadagenpas 
Met een Operadagen Solo- (à €40) of Duopas (à €70,-) bekijk je deze én alle andere festivalvoorstellingen met 50% korting!

Stapelkorting 
Koop ook tickets voor één of meer andere voorstellingen op dezelfde dag en ontvang 20% korting op het totale aankoopbedrag.

co-creatie: Boogaerdt/Vanderschoot & Touki Delphine
regie: Bianca van der Schoot
muzikale compositie: Touki Delphine
spel: Suzan Boogaerdt, Niels Kuiters, Dalton Jansen, Bo Koek, John van Oostrum
decoradvies: Marloes en Wikke
animatie: Rodrik Biersteker
voice: Elsa May Averill
lichtontwerp: Axel Dikkers
kostuums: Lotte Goos
regieassistentie: Koen van Etten

Theater Rotterdam presenteert Botanical Wasteland in coproductie met Touki Delphine

Voorgesprek Botanical Wasteland
di 21 mei, 19.00 uur
TR Witte de With

Publiek, studenten en makers gaan met elkaar in gesprek over de totstandkoming van deze bijzondere voorstelling.

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK: