Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Rolstoeltoegankelijk

Deze voorstelling is rolstoeltoegankelijk.

Boventiteling aanwezig

Deze voorstelling is voorzien van boventiteling.

CONTEXT

Così

Tom Goossens, DESCHONECOMPANIE (BE)
ODR voor iedereen
JAAR: 2020
za 23 mei: 17.00 uur (75min)
Standaardprijs: € 22,50 / € 20
TicketsUitverkocht
Read this text in English

Twee jonge koppels bewijzen hoe oprecht hun liefde is

Così is het tweede deel van de DEDAPONTETRILOGIE van de jonge Vlaamse regisseur Tom Goossens en pianist Wouter Deltour. Ze werpen een frisse en humorvolle blik op het werk van de twee klassieke operagrootheden, componist Mozart en librettist Da Ponte. De uitvoering is van de zingende spelers en spelende dansers van DESCHONECOMPANIE.

In Così maak je kennis met twee acteurs, twee klassieke zangers, een pianist en een violiste. Samen filosoferen en discussiëren ze over het bestaan van eeuwige trouw. De filosoof Don Alfonso beweert tegen twee jongemannen dat hun geliefden hen niet trouw kunnen blijven. De koppels eisen een tegenbewijs en zetten samen met hem een experiment op. Despina, de kamermeid, laat op haar beurt de vrouwen kennismaken met de vrije liefde. Geeft het resultaat Don Alfonso gelijk? En sterker nog: valt liefde wel in een structuur te gieten?

Così was al te zien tijdens Operadagen Rotterdam 2018. Dit jaar is de voorstelling voor het eerst samen met de andere twee delen van DEDAPONTETRILOGIE te zien; Don Juan en Le Nozze, los van elkaar of als arrangement.


DEDAPONTETRILOGIE

Bezoek de hele DEDAPONTETRILOGIE (Don Juan, Così en Le Nozze) en betaal je slechts € 52,50 (€ 15,- korting).

DEDAPONTETRILOGIE

Operadagenpas

Met een Operadagen Solo- (à €42,50) of Duopas (à €75) krijg je 50% korting op deze én alle andere voorstellingen (vanaf € 10) van Operadagen Rotterdam.

Operadagenpas

Regie, tekstverwerking, concept: Tom Goossens
Muzikale leiding: Wouter Deltour
Spel: Carine van Bruggen (Dorabella), Arne Luiting (Ferrando), Esther Kouwenhoven (Fiordiligi), Lucas Cortoos (Guglielmo), Clara Cleymans (Despina), Wouter Deltour (Alfonso)

Beeld: Ellen Goegebuer
Techniek: Johannes Ringoot
Muziekdramaturgie: Lalina Goddard
Dramaturgisch advies: Raphaël Vandeweyer
Kostuum: Marij De Brabandere
Kostuumassistentie: Els Van Buggenhout, Marie Mignolet
Masker: Lotte Stek
Productieleiding: Ruth Sarens

Met dank aan Raphaël Vandeweyer, LOD muziektheater, KASK Drama, Kopspel vzw, Guy Coolen, Jan Dewispelaere, Wouter Van Looy, Goedele Deveuster en iedereen bij Muziektheater Transparant, Jan Caals, Ann Caremans, Rudi Goossens, Jan Deltour, Katelijne Van Praet, Huub Colla, Gwenda Dispersyn, Ruben Lefever, Hugo Gérard

Een productie van DESCHONECOMPANIE en Muziektheater Transparant
In coproductie met Operadagen Rotterdam en Opera Ballet Vlaanderen
Met de steun van de Vlaamse Overheid

Deel deze voorstelling via:

Deel dit op Email Deel dit op Linkedin Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook

TICKETS


MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK: