Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

De dood – een gebruiksaanwijzing

Tijdelijke Samenscholing (NL)
In de stad
Wereldpremiere
za 19 mei: 17.00 uur (90min)
zo 20 mei: 19.00 uur (90min)
ma 21 mei: 19.00 uur (90min)
di 22 mei: 19.00 uur (90min)

Stoutmoedig bluesrequiem op een gefantaseerde begraafplaats

Na het succes van The Big Easy is Tijdelijke Samenscholing terug met een door taboes omgeven onderwerp, waar wel wat heldenmoed voor nodig is. De dood – een gebruiksaanwijzing is een poëtisch bluesrequiem, dat – begeleid door percussie, contrabas en blazers – piept, kraakt en fluistert als het hout van een oude doodskist. Op een gefantaseerde begraafplaats, midden in de stad, blazen de spelers en musici van Tijdelijke Samenscholing de doden opnieuw leven in via verhalen, rituelen en natuurlijk de muziek. Halfweg tussen hemel en aarde, doen zij een poging om samen met het publiek heel even, één moment, de dood en het leven met elkaar te verbinden.

Er zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar op locatie TR Witte de With (William Boothlaan 8).

Vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling is locatie Theater Rotterdam Witte de With (William Boothlaan 8) geopend voor kaartverkoop, een drankje en toiletbezoek. Op locatie zijn deze voorzieningen niet aanwezig. Vanaf deze plek wordt het publiek begeleid naar de voorstellingslocatie.

concept en uitvoering: Tijdelijke Samenscholing (Carole van Ditzhuyzen, Michiel Bakker, Stan Vreeken) e.a.
coproductie: Productiehuis Theater Rotterdam en Operadagen Rotterdam

Deel deze voorstelling via:

Deel dit op Email Deel dit op Linkedin Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK: