Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Rolstoeltoegankelijk

Deze voorstelling is rolstoeltoegankelijk.

Boventiteling aanwezig

Deze voorstelling is voorzien van boventiteling.

CONTEXT

De Langste Dag

Project Wildeman (NL)
Wereldpremiere
JAAR: 2019
zo 19 mei: 14.00 uur (450 min)
Read this text in English

Live-installatie van muziek en licht

Aan de zon wordt al eeuwenlang een sterke rituele betekenis toegedicht. Met de intrede van de moderniteit is de verering van deze tomeloze lichtbron echter in vergetelheid geraakt. Middels het theatraal vormgegeven concert De Langste Dag vraagt Project Wildeman nu opnieuw aandacht voor de grootsheid en aantrekkingskracht van de zon. Geïnspireerd op de traditionele zonnewijzers, zal het Schouwburgplein worden omgetoverd tot een grootstedelijke Stonehenge.

Met dit rituele moderne bouwwerk benadrukt Project Wildeman de interstellaire verbintenis van onze zonnewijzer met de zon en andere hemellichamen. We zijn elders in het heelal opgestegen en door het donker van de ruimte op reis. En we gaan landen: precies op het Schouwburgplein in het nieuwe licht van de opgekomen zon rond de Langste Dag.

Moderne opnametechnieken en live-sampling vermengen zich met eigentijdse omgevingsgeluiden en verhalen. Dit alles op de uitermate dansbare Wildemangrooves, waarbij je als bezoeker geheel vrij bent om je op je eigen manier door deze live-installatie van muziek en licht heen te bewegen.

Dit is een ritual-in-progress: we gaan tussen 14.00 en 21.30 uur van alles uitproberen. We testen landingen, het opstijgen, de ruimtereis. We bouwen de sterrenkaart. Samen met de stad. Wees erbij!


De  Langste Dag vindt doorlopend plaats tussen 14.00 en 21.30 uur, behalve tussen 18.00 en 19.00 uur.


SOUND & THE CITY
De Langste Dag is onderdeel van SOUND & THE CITY: een route door de stad met avontuurlijke opera-installaties.

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK: