Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Rolstoeltoegankelijk

Deze voorstelling is rolstoeltoegankelijk.

Boventiteling aanwezig

Deze voorstelling is voorzien van boventiteling.

CONTEXT

Die Walküre

Antwerp Symphony Orchestra (BE)
JAAR: 2019
25 mei: 21.00 uur
Diverse locaties
Read this text in English

Eerste bedrijf van Wagners wereldberoemde operacyclus Ring des Nibelungen

Tickets voor deze voorstelling zijn verkrijgbaar via de Doelen.

Wagners Ring des Nibelungen is één van de bekendste en langste werken uit de operageschiedenis. De cyclus omvat vier samenhangende werken, Das Rheingold, Die Walküre, Siegfried en Götterdämmerung. De partituur, die meer dan 2000 pagina’s telt, bevat rollen voor meer dan 30 personages, waaronder dwergen en reuzen, goden en vogels, helden en draken. Er is een monsterorkest voor nodig om het uit te voeren, met een bataljon koperblazers, zes harpen en achttien ijzeren hamers. In het hart van dit kolkende opera-epos zoomt Wagner in op een psychologisch intens gezinsdrama, doorvlochten met diepe, maar verboden liefde. Als het stille oog van de storm houdt het intimistische eerste bedrijf van Die Walküre de hele Ring des Nibelungen draaiende. Met een topcast aan Wagnerstemmen verheft Edo de Waart dit kleine bedrijf tot een groots en bloedstollend verhaal.

Wagner en Rotterdam
Wist je dat… Rotterdam een lange Wagner-traditie heeft? Mede door de grote economische groei van de jaren vijftig van de 19e eeuw ontstond in 1860 in Rotterdam de ‘Duitse Opera’, die een belangrijk centrum van het muziekleven in Nederland werd. In haar 30-jarige bestaan verzorgde de Duitse Opera de Nederlandse premières van vele Wagner opera’s, waaronder de Nederlandse première van Die Walküre in 1878.


Operadagenpas 
Met een Operadagen Solo- (à €40) of Duopas (à €70,-) bekijk je deze én alle andere festivalvoorstellingen met 50% korting!

Stapelkorting 
Koop ook tickets voor één of meerdere andere voorstellingen op dezelfde dag en ontvang 20% korting op het totale aankoopbedrag.

uitvoering: Antwerp Symphony Orchestra
dirigent: Edo de Waart
sopraan: Lise Davidsen
tenor: Torsten Kerl
bas: Mikhail Petrenko

Inleiding Die Walküre
za 25 mei, 20.30 uur
de Doelen, Foyer

Jappe Groenendijk vertelt je alles over Wagner en zijn wereldberoemde operacyclus Ring des Nibelungen.

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK: