Talks

Behoefte aan reflectie en verdieping? Of praat je graag mee over een voorstelling? Bezoek dan één van de vele inleidingen, nagesprekken, interviews, lezingen en discussies. Te gast zijn regisseurs, muzikanten, acteurs, dramaturgen en andere professionals.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Earth Diver

Heinrich Schütz (DE), Nikolaus Brass (DE), Wouter Van Looy (BE), Wim Catrysse (BE), Paul Verrept (BE), ChorWerk Ruhr (DE)
Classics Revisited
Fabulous Choirs
Nederlandse premiere
Openingsvoorstelling

Multimediale heldentocht van wanhoop naar verlossing

De openingsvoorstelling van Operadagen Rotterdam 2018 is een spectaculaire totaalervaring waarin scenisch concert, documentaire, storytelling en installatie een geslaagd huwelijk aangaan. Het publiek neemt plaats in een gigantische installatie. De zangers van het Duitse Chorwerk Ruhr staan rondom de toeschouwers en zingen werk van Heinrich Schütz (1585-1672): religieuze muziek die troost en onsterfelijkheid beloofde in tijden waarin pest en oorlog het toenmalige Duitsland teisterden. Waar de muziek van Schütz de blik hoopvol omhoog richt, nemen videobeelden van Wim Catrysse de kijker mee naar een ijselijke plek waarin mijnwerkers tegen beter weten in blijven graven. In het centrum leest en zingt performer zanger Phil Minton een beklijvend gedicht van Paul Verrept over verlies en onthechting. Regisseur Wouter van Looy maakt het geheel tot een imposante ervaring.

compositie: Heinrich Schütz en Nikolaus Brass
concept: Wim Catrysse en Wouter Van Looy
regie: Wouter Van Looy
tekst: Paul Verrept
uitvoering: Phil Minton, David Van Bouwel, Wim Maeseele, Lies Wyers en ChorWerk Ruhr
productie: Muziektheater Transparant en ChorWerk Ruhr
coproductie: Operadagen Rotterdam, MAfestival, Ruhrtriennale, B’Rock Orchestra en Escautville
met de steun van Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF)

Deel deze voorstelling via:

Deel dit op Email Deel dit op Linkedin Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook

Inleiding door Wouter van Looy
18 & 19 mei
Nieuwe Luxor Theater

Benieuwd naar het verhaal achter Earth Diver? Regisseur Wouter Van Looy geeft vrijdag 18 en zaterdag 19 mei van 20.00 tot 20.15 uur een inleiding op de voorstelling.

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK