Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Rolstoeltoegankelijk

Deze voorstelling is rolstoeltoegankelijk.

Boventiteling aanwezig

Deze voorstelling is voorzien van boventiteling.

CONTEXT

ECHO

Post uit Hessdalen, Zwerm (BE)
Verrassende Vernieuwers
JAAR: 2019
wo 22 mei: 19.00 uur (60min)
Read this text in English

Een verbluffend multimediaal schouwspel

Echo is een beeldende voorstelling van de theatergroep Post uit Hessdalen en het gitaarkwartet Zwerm. Met de eeuwenoude mythe van Echo als vertrekpunt, verweven zij hun eigen voorliefdes voor beeld en klank live op de scène. Samen gaan zij op zoek naar de associaties en herinneringen die verscholen liggen in de plekken waar de gestrafte bosnimf Echo terechtkwam. Bereid je voor op een zintuiglijke trip, waarin live gecreëerde videobeelden, onzichtbaar licht en ongrijpbare kleuren de hoofdrollen spelen. Het decor wordt als een groeiend lichaam tot leven gewekt, voortgedreven door de meeslepende klankwereld van de vier Zwerm-muzikanten.

Post uit Hessdalen was in 2017 te zien tijdens Operadagen Rotterdam met Poolnacht (met o.a. Claron McFadden) en vorig jaar met de succesvolle kindervoorstelling PAKMAN. Het gezelschap werkt op dit moment samen met componist Thomas Smetryns, Els Mondelaers en Berlinde Demang aan 15 419ft. De voorstelling gaat in première tijdens Oerol 2019.

Meer weten over Echo? Lees een interview met de makers op degrotepost.be. Luister ook naar een interview met Post uit Hessdalen op Klara over de première van de voorstelling. Verder luisteren? Zwerm heeft net een nieuwe plaat uit, die lovend is ontvangen in de Belgische pers: Badminton in Teheran.


Operadagenpas 
Met een Operadagen Solo- (à €40) of Duopas (à €70,-) bekijk je deze én alle andere festivalvoorstellingen met 50% korting!

Stapelkorting 
Koop ook tickets voor één of meer andere voorstellingen op dezelfde dag en ontvang 20% korting op het totale aankoopbedrag.

concept en creatie: Stijn Grupping, Ine Van Baelen, Lucas Van Haesbroeck, Toon Callier, Kobe Van Cauwenberghe, Johannes Westendorp & Bruno Nelissen
live muziek: Zwerm
dans: Charlotte Goesaert
kostuumontwerp: Linse Van Gool

coproductie: deSingel / Klarafestival
met de steun van De Vlaamse Overheid, Provincie Antwerpen en Stad Antwerpen

Inleiding Echo
wo 22 mei, 18.30 uur
TR Schouwburg, Hal

Theater- en filmwetenschapper Joeri van Spijk vraagt de makers van deze beeldende voorstelling het hemd van het lijf.

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK: