Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Rolstoeltoegankelijk

Deze voorstelling is rolstoeltoegankelijk.

Boventiteling aanwezig

Deze voorstelling is voorzien van boventiteling.

CONTEXT

END OF THE STORY

Michael Rauter (DE)
In de zalen
Programma
Wereldpremiere
  JAAR: 2018
  di 22 mei: 19.00 uur (90min)
  wo 23 mei: 22.00 uur (90min)
  Read this text in English

  Valpartijen, plotselinge sterfgevallen en andere vormen van schijnbaar zinloos geweld

  END OF THE STORY is een voorstelling van de jonge, Duitse muziektheatermaker Michael Rauter. Hij liet zich voor de voorstelling inspireren door het leven en werk van twee stoutmoedige avant-gardekunstenaars: de schrijver Daniil Charms en de schilder Kasimir Malevitsj. Zij werden in de Stalinistische Sovjet-Unie tegenwerkt en uiteindelijk zelfs verbannen. Charms en Malevitsj zijn belangrijke representanten van de woelige kunstwereld zoals die begin twintigste eeuw bestond. Ongeveer honderd jaar later vraagt Rauter zich af of en zo ja, hoe, de artistieke visie van beide kunstenaars een inspiratie kunnen zijn voor vandaag de dag. De compositie bestaat uit zang, strijkinstrumenten en elektronica.

  concept, compositie en regie: Michael Rauter
  podiumen lichtontwerp: Ladislav Zajac
  instrumenten, zang en uitvoering: Katrin Lohmann, Michael Rauter, Paul Valikoski

  MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK: