Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.
Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!
Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.
Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.
Deze voorstelling is rolstoeltoegankelijk.
Deze voorstelling is voorzien van boventiteling.
Valpartijen, plotselinge sterfgevallen en andere vormen van schijnbaar zinloos geweld
END OF THE STORY is een voorstelling van de jonge, Duitse muziektheatermaker Michael Rauter. Hij liet zich voor de voorstelling inspireren door het leven en werk van twee stoutmoedige avant-gardekunstenaars: de schrijver Daniil Charms en de schilder Kasimir Malevitsj. Zij werden in de Stalinistische Sovjet-Unie tegenwerkt en uiteindelijk zelfs verbannen. Charms en Malevitsj zijn belangrijke representanten van de woelige kunstwereld zoals die begin twintigste eeuw bestond. Ongeveer honderd jaar later vraagt Rauter zich af of en zo ja, hoe, de artistieke visie van beide kunstenaars een inspiratie kunnen zijn voor vandaag de dag. De compositie bestaat uit zang, strijkinstrumenten en elektronica.
concept, compositie en regie: Michael Rauter
podiumen lichtontwerp: Ladislav Zajac
instrumenten, zang en uitvoering: Katrin Lohmann, Michael Rauter, Paul Valikoski
Foto: Katya Abramkina
Foto: Katya Abramkina
Foto: Katya Abramkina
Foto: Katya Abramkina
Foto: Katya Abramkina
Foto: Katya Abramkina
Foto: Katya Abramkina