Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Rolstoeltoegankelijk

Deze voorstelling is rolstoeltoegankelijk.

Boventiteling aanwezig

Deze voorstelling is voorzien van boventiteling.

CONTEXT

Fantastic Women

Bauwien van der Meer, Caecilia Boschman, Jorinde Keesmaat (NL)
Verrassende Vernieuwers
JAAR: 2019
za 18 mei: 20.30 uur (70min)
Read this text in English

Muzikale ode aan de vrijgevochten vrouw door tien vrouwelijke componisten

De woorden die beroemde vrouwenpersonages in de lied- en operacultuur zingen, zijn hen vrijwel altijd in de mond gelegd door een man. Maar wat hebben vrouwen zelf te zeggen? Nog altijd staan zij maatschappelijk niet op hetzelfde niveau als mannen. Machismo is zelfs sociaal acceptabel geworden. Wat is het perspectief van de vrouw, wat is háár toon? Hoe is het om moeder te zijn, componist, artiest, seksueel wezen, partner? Fantastic women is een theatraal recital over vrouwen door vrouwen. Op het toneel aanschouw je een installatie met twee vrouwen en nieuwe composities, liederen en songs van tien componisten met diverse achtergronden. Hun muzikale stijlen lopen enorm uiteen, van minimal via bijna esthetisch of folkachtig naar een verfijnde kleurgeving. En ook het rauwe en het snerpende komt aan bod.

Tip

Tijdens Operdagen Rotterdam is ook Odysseus’ Women + Anaïs Nin te zien: twee werken van Louis Andriessen, samengebracht in één regie door Jorinde Keesmaat, mede uitgevoerd door Bauwien van der Meer.


Operadagenpas 
Met een Operadagen Solo- (à €40) of Duopas (à €70,-) bekijk je deze én alle andere festivalvoorstellingen met 50% korting!

Stapelkorting 
Koop ook tickets voor één of meer andere voorstellingen op dezelfde dag en ontvang 20% korting op het totale aankoopbedrag.

compositie: Aleksandra Bajde, Anda Kryeziu, Annelies van Parys, Barbara Okma, Calliope Tsoupaki, Georgia Nicolaou, Kate Moore, Renske Vrolijk, Rozalie Hirs, Yiran Zhao
concept, zang: Bauwien van der Meer
piano: Caecilia Boschman
regie: Jorinde Keesmaat
lichtontwerp: Desirée van Gelderen
decor, kostuums: Sammy Van den Heuvel
dramaturgie: Robin de Bruijn

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK: