Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Rolstoeltoegankelijk

Deze voorstelling is rolstoeltoegankelijk.

Boventiteling aanwezig

Deze voorstelling is voorzien van boventiteling.

CONTEXT

Götterdämmerung // Het Vernietigingsfeest

Arlon Luijten (NL)
ODR voor iedereen
Stadse Avonturen
Verrassende Vernieuwers
  JAAR: 2019
  di 21 mei: 20.30 uur (90min)
  wo 22 mei: 15.00 uur (90min)
  wo 22 mei: 20.30 uur (90min)
  do 23 mei: 20.30 uur (90min)
  vr 24 mei: 15.00 uur (90min)
  vr 24 mei: 20.30 uur (90min)
  za 25 mei: 11.00 uur (90min)
  zo 26 mei: 11.00 uur (90min)
  zo 26 mei: 14.00 uur (90min)
  Read this text in English

  WAT MOET ER KAPOT?

  Stap in de operamachine en ervaar je eigen vernietigingsritueel. Wagner voorspelde het al in zijn Ring des Nibelungen: er komt water naar de stad. Als onderdeel van ons vierjarige stadsproject Ring of Resilience bouwt regisseur Arlon Luijten samen met Rotterdammers uit alle wijken aan een ark die de toekomst kan weerstaan. Dit jaar komt de niet te vermijden vernietiging aan bod. Want om de wereld te veranderen, moet er eerst iets kapot. Aan jou de vraag: WAT? Wat offer jij op in dit operaspel? Dit alles begeleid door tekst en muziek vertolkt door de Schikgodin van het lot uit Wagners opera-epos.

  Let op: deze voorstelling is Nederlandstalig en helaas niet toegankelijk voor mindervaliden.

  RING OF RESILIENCE
  Götterdämmerung // Het Vernietigingsfeest is het derde deel van de vierjarige stadsopera Ring of Resilience, waarin regisseur Arlon Luijten vanuit stadslaboratorium Little Wotan toekomstige scenario’s voor het leven in de stad onderzoekt. Hij doet dit samen met wetenschappers, kunstenaars, bedrijven en Rotterdammers uit alle wijken  Wat moeten we doen als de waterspiegel stijgt en Rotterdam overstroomt? In Ring of Resilience bouwt Arlon Luijten met alle Rotterdammers in vier jaar een stadsark die de toekomst kan weerstaan. De tewaterlating is tijdens Operadagen Rotterdam 2020 in de Rijnhaven.


  Operadagenpas 
  Met een Operadagen Solo- (à €40) of Duopas (à €70,-) bekijk je deze én alle andere festivalvoorstellingen met 50% korting!

  Stapelkorting 
  Koop ook tickets voor één of meer andere voorstellingen op dezelfde dag en ontvang 20% korting op het totale aankoopbedrag.

   

   

  Concept, regie: Arlon Luijten, door: Els Mondelaers, Bart Visser, Arlon Luijten, schikgodin: Sarafina van Ast, muziek: Ben van Bueren, Els Mondelaers, Richard Wagner, liedschrijver: Micha Hamel, dramaturgie: Cecile Brommer, scenografie: Bart Visser

  coproductie: Operadagen Rotterdam, Little Wotan

  MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK: