Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Rolstoeltoegankelijk

Deze voorstelling is rolstoeltoegankelijk.

Boventiteling aanwezig

Deze voorstelling is voorzien van boventiteling.

CONTEXT

Groschenblues

Claron McFadden (US-NL), Sven Ratzke (DE-NL)
Opera Variete
Programma
Specials
JAAR: 2018
za 26 mei: 21.00 uur (70min)
Read this text in English

Virtuoos cabaretspektakel geïnspireerd op Brecht en Weill

Stersopraan Claron McFadden en rasentertainer Sven Ratzke nemen je mee naar het Berlijn van de jaren twintig. In een bizarre wereld vol dubieuze figuren onder wie hoeren, circusartiesten en schurken, en cafés die doordrongen zijn van de geur van sigaren en cognac. Geïnspireerd door Brecht en Weill, zetten McFadden en Ratzke de bühne in vuur en vlam. Ze creëren schitterende beelden met behulp van licht en schaduw, illusie en werkelijkheid. Groschenblues is eigenzinnig en uiterst muzikaal. Hier versmelten performance en cabaret, show en opera, jazz en blues tot een opwindend spektakel. Ondersteund door vier topmusici geven onze helden van de nacht McFadden en Ratzke hun tragische en soms komische personages op magnifieke wijze vorm.

 

Groschenblues is verkrijgbaar binnen de festival deal Opera Variété Night. Ervaar Operadagen Rotterdam optimaal en bezoek meerdere voorstellingen.


Opera Variété Night
zaterdag 26 mei
€35 (normaal €55)
Inclusief:
Songs from new space mountain
Les Âmes Perdues
Groschenblues
(19.00 tot 24.00u)


 

concept en performance: Claron McFadden en Sven Ratzke
multi-instrumentalist: Fay Lovsky
toetsen en piano: Christian Pabst
drums: Haye Jellema
bas: Florian Friedrich

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK: