Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Rolstoeltoegankelijk

Deze voorstelling is rolstoeltoegankelijk.

Boventiteling aanwezig

Deze voorstelling is voorzien van boventiteling.

CONTEXT

Headroom

Theater Rotterdam: Erik Whien & Boogaerdt/VanderSchoot (NL)
Geen onderdeel van een categorie
In de zalen
Wereldpremiere
JAAR: 2018
za 19 mei: 20.30 uur (75min)
di 22 mei: 20.30 uur (75min)
wo 23 mei: 20.30 uur (75min)
do 24 mei: 20.30 uur (75min)
vr 25 mei: 20.30 uur (75min)
Wereldprémiere
Read this text in English

There is no such thing as reality

In Headroom ontleden theatermakers Boogaerdt/VanderSchoot en Erik Whien ons begrip van de realiteit. In een donkere ruimte komt onze wankele relatie met de zogenaamde werkelijkheid aan het licht.

Headroom is een beeldende voorstelling die onze behoefte naar één coherent verhaal onderzoekt. Vanuit de duisternis verschijnen herkenbare situaties, opgebouwd uit alledaagse objecten en mensfiguren. Deze stillevens spelen met onze perceptie – ze bewegen zich voortdurend in de lege ruimte tussen waarneming en verhaal.

Maar wanneer stopt de feitelijke waarneming en begint de zoektocht naar één hanteerbaar verhaal? En waarom verlangen we daar zo naar?

Headroom komt tot stand in een gelegenheidssamenwerking binnen de artistieke kern van Theater Rotterdam, tussen vaste makers Erik Whien en Boogaerdt/VanderSchoot. Whien zoomt met zijn regies vaak in op de kleinmenselijke realiteit en legt zo verborgen verhalen bloot. Boogaerdt/VanderSchoot koesteren het niet-weten en creëren razendsnel associatieve werkelijkheden die ze soms even snel weer laten ontploffen.

Headroom is een ontmoeting tussen twee werkwijzen, een interessant experiment waar twee stijlen van theatermaken elkaar raken en beïnvloeden.

idee/concept: Suzan Boogaerdt, Bianca van der Schoot en Erik Whien
met: Suzan Boogaerdt, Joep van der Geest, Sanne den Hartogh, Bianca van der Schoot en Erik Whien
met medewerking van: Peter De Graef
scenografie: Marloes en Wikke
geluidscompositie: Wessel Schrik
kostuums: Lotte Goos
licht: Gé Wegman
regieassistent: Floor Houwink ten Cate
fotografie campagnebeeld: Lonneke van der Palen

Nagesprek Headroom: Het Laatste Woord
di 22 mei en do 24 mei, na afloop
TR Witte de With

Het Laatste Woord is een spannend nagesprek waarin toeschouwers hun eigen observaties en gedachten met elkaar uitwisselen, samen met bevlogen gespreksleider Marieke Dijkwel.

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK: