Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Headroom

Theater Rotterdam: Erik Whien & Boogaerdt/VanderSchoot (NL)
Contemporary Cool
Wereldpremiere
za 19 mei: 20.30 uur (75min)
di 22 mei: 20.30 uur (75min)
wo 23 mei: 20.30 uur (75min)
do 24 mei: 20.30 uur (75min)
vr 25 mei: 20.30 uur (75min)
TR Witte de With zaal
€17 / €10
Koop kaartenUitverkocht
Wereldprémiere

There is no such thing as reality

In Headroom fileren theatermakers Boogaerdt/VanderSchoot en Erik Whien als patholoog-anatomen ons begrip van werkelijkheid. In een theatrale crime-scene komt onze wankele relatie met die zogenaamde werkelijkheid aan het licht.

Headroom is een beeldende voorstelling die ons verlangen naar één werkelijkheid onderzoekt. Aan de hand van een fictieve moord, pellen de makers van Headroom laag voor laag de werkelijkheid af. Observaties, feiten en herinneringen vormen een intrigerende compositie. Maar kan deze mix van waarnemingen het uitdijende en alsmaar bewegende verhaal blijven omsluiten?

Waarom verlangen we eigenlijk naar één hanteerbaar verhaal? Wat is de invloed van onze waarneming op de realiteit? En krijgt een leven pas betekenis in het licht van de dood?

Headroom komt tot stand in een gelegenheidssamenwerking binnen de artistieke kern van Theater Rotterdam, tussen vaste makers Erik Whien en Boogaerdt/VanderSchoot. Whien zoomt met zijn regies vaak in op de kleinmenselijke realiteit en legt zo verborgen verhalen bloot. Boogaerdt/VanderSchoot koesteren het niet-weten en creëren razendsnel associatieve werkelijkheden die ze soms even snel weer laten ontploffen. Headroom is een ontmoeting tussen twee werkwijzen en een interessant experiment waar twee stijlen van theatermaken elkaar raken en beïnvloeden.

idee/concept: Suzan Boogaerdt, Bianca van der Schoot en Erik Whien
met: Suzan Boogaerdt, Joep van der Geest, Sanne den Hartogh, Bianca van der Schoot en Erik Whien
teksten: Peter De Graef
scenografie: Marloes en Wikke
geluidscompositie: Wessel Schrik
kostuums: Lotte Goos
licht: Gé Wegman
regieassistent: Floor Houwink ten Cate
fotografie campagnebeeld: Lonneke van der Palen

Deel deze voorstelling via:

Deel dit op Email Deel dit op Linkedin Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook

Nagesprek Headroom: Het Laatste Woord
di 22 mei en do 24 mei, na afloop
TR Witte de With

Het Laatste Woord is een spannend nagesprek waarin toeschouwers hun eigen observaties en gedachten met elkaar uitwisselen, samen met bevlogen gespreksleider Marieke Dijkwel.

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK: