Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Rolstoeltoegankelijk

Deze voorstelling is rolstoeltoegankelijk.

Boventiteling aanwezig

Deze voorstelling is voorzien van boventiteling.

CONTEXT

Het Bezoek

de Roovers (BE)
  JAAR: 2019
  zo 19 mei: 20.00 uur (120min)
  Read this text in English

  Muzikaal toneelspektakel met komische vondsten en scherpe satire

  Het Bezoek is een indringende en tegelijkertijd doldwaze komedie, geïnspireerd op Der Besuch der alten Dame uit 1956 van de Zwitserse schrijver Friedrich Dürrematt (1921-1990). Met het toneelstuk schetste hij, in navolging van Bertolt Brecht, een kritisch beeld van de naoorlogse samenleving.

  Het Bezoek speelt zich af in het failliete stadje Güllen. 25 jaar geleden vertrok Claire Zachanassian er als arm meisje. Nu keert ze als de rijkste vrouw ter wereld terug voor een kort bezoek. De inwoners hopen dat ze met haar fortuin het verarmde stadje zal redden. Claire stemt toe, maar niet zonder meedogenloos offer.

  Het Vlaamse theatergezelschap de Roovers voert Dürematts werk opnieuw uit, op grappige, maar ook scherpzinnige wijze. De muzikale begeleiding is van het jonge, verrassende muziekcollectief Les Âmes Perdues.

  Uitverkochte tournee
  Het Bezoek heeft een succesvolle theatertour door België achter de rug; zo waren alle 26 voorstellingen in Antwerpen op een rij uitverkocht. Ook de eerdere voorstelling in Nederland, in Stadsschouwburg Utrecht, was uitverkocht. de Roovers kijken uit naar de tweede Nederlandse voorstelling tijdens #ODR19, want: ”We vinden het eigenlijk nog veel leuker om voor Nederlanders dan Vlamingen te spelen.’


  Operadagenpas 
  Met een Operadagen Solo- (à €40) of Duopas (à €70,-) bekijk je deze én alle andere festivalvoorstellingen met 50% korting!

  Stapelkorting 
  Koop ook tickets voor één of meer andere voorstellingen op dezelfde dag en ontvang 20% korting op het totale aankoopbedrag.

  Tekst: Friedrich Dürrenmatt
  Uitvoering: de Roovers: Robby Cleiren, Sara De Bosschere, Luc Nuyens & Sofie Sente,
  Bert Haelvoet, WarreBorgmans & Michael Vergauwen en LÂP: Naomi Beeldens, Isaak Duerinck, Alexandra Oppo & Ewout Lehoucq
  Scenografie: Stef Stessel
  Kostuums: Pynoo
  Dramaturgie: Bram De Sutter

  productie: de Roovers en Muziektheater Transparant – LÂP collectief (TRANSLAB)

  MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK: