Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Het Bezoek

de Roovers (BE)
  za 18 mei: 20.00 uur (120min)
  Standaardprijs: € 20.00
  Koop kaartenUitverkocht
  za 18 mei 20.00 (120min) Koop kaarten

  'De wereld maakte van mij een hoer. Nu maak ik haar tot een bordeel.'

  Het Bezoek is een bijtende komedie, geïnspireerd op Der Besuch der alten Dame uit 1956 van de Zwitserse schrijver en schilder Friedrich Dürrematt (1921-1990). Met het toneelstuk schetste hij, in navolging van Bertolt Brecht, een meedogenloos en grimmig beeld van de naoorlogse samenleving.

  Het Bezoek speelt zich af in het failliete stadje Güllen. 25 jaar geleden vertrok Claire Zachanassian er als arm meisje. Nu keert ze als de rijkste vrouw ter wereld terug voor een kort bezoek. De inwoners hopen dat ze met haar fortuin het verarmde stadje zal redden.

  Claire wordt feestelijk ontvangen. Na een toespraak van de burgemeester belooft zij het stadje 5 miljard. Maar eerst moet het onrecht dat haar hier ooit is aangedaan hersteld worden. In ruil voor het geld eist ze de dood van haar jeugdliefde, de kruidenier Alfred Schil. De bevolking wijst het voorstel verontwaardigd af. Maar hoe lang kan een mens in nood weerstand bieden aan de verleidingen van het geld en de druk van de massa?

  Thema’s in het werk van Dürematt, waaronder een wankel Europa en de uitwassen van een ongebreideld kapitalistisch systeem, komen terug in Het Bezoek, en zijn actueler dan ooit.

  Uitverkochte tournee
  Het Bezoek heeft een succesvolle theatertour door België achter de rug; zo waren alle 26 voorstellingen in Antwerpen op een rij uitverkocht. Ook de eerdere voorstelling in Nederland, in Stadsschouwburg Utrecht, was uitverkocht. de Roovers kijken uit naar de tweede Nederlandse voorstelling tijdens #ODR19, want: ”We vinden het eigenlijk nog veel leuker om voor Nederlanders dan Vlamingen te spelen.’


  December Duo Deal

  Luxor-deal
  Het Bezoek – zo 19 mei 20.00
  8: METAMORPHOSIS – ma 20 mei 20.30

  Nú voor €40 i.p.v. €57 (let op: beschikbaar t/m 31 december)


  Operadagenpas

  Met een Operadagen Solo- (à €40) of Duopas (à 70,-) bekijk je deze én alle andere festivalvoorstellingen met 50% korting!


   

  Tekst: Friedrich Dürrenmatt
  Uitvoering: de Roovers: Robby Cleiren, Sara De Bosschere, Luc Nuyens & Sofie Sente,
  Bert Haelvoet, WarreBorgmans & Michael Vergauwen en LÂP: Naomi Beeldens, Isaak Duerinck, Alexandra Oppo & Ewout Lehoucq
  Scenografie: Stef Stessel
  Kostuums: Pynoo
  Dramaturgie: Bram De Sutter

  Deel deze voorstelling via:

  Deel dit op Email Deel dit op Linkedin Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook

  MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK: