Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Rolstoeltoegankelijk

Deze voorstelling is rolstoeltoegankelijk.

Boventiteling aanwezig

Deze voorstelling is voorzien van boventiteling.

CONTEXT

i c o n

Frederick Neyrinck, Sabryna Pierre, Atelier Bildraum (BE), Asko|Schönberg Amsterdam (NL)
Internationaal
Verrassende Vernieuwers
JAAR: 2019
ma 20 mei: 20.15 uur (75min)
Read this text in English

Ik selfie dus ik besta?

Het dodenmasker van de Onbekende Vrouw van de Scène fascineert ons al zo’n anderhalve eeuw lang. i c o n verplaatst de mythe van de vrouw naar de hedendaagse beeldcultuur waarin droom en werkelijkheid inwisselbaar zijn. Een kruising op de grens tussen theater, opera en fotoshoot. Net als bij Andy Warhol en zijn Factory events vervaagt ook in i c o n de grens tussen de kunstenaar en de toeschouwer. Icoon wordt aanschouwer, model wordt fotograaf, man wordt vrouw en slachtoffer op zijn beurt dader. i c o n belicht de onaangename kanten van onze behoefte om te zien en gezien te worden.

Let op: i c o n is verplaatst naar de Krijn Boon Studio in TR Schouwburg. Reeds gekochte tickets blijven geldig.


Operadagenpas 
Met een Operadagen Solo- (à €40) of Duopas (à €70,-) bekijk je deze én alle andere festivalvoorstellingen met 50% korting!

Stapelkorting 
Koop ook tickets voor één of meer andere voorstellingen op dezelfde dag en ontvang 20% korting op het totale aankoopbedrag.

gecreëerd door: Atelier Bildraum, Frederik Neyrinck & Sabryna Pierre
compositie: Frederik Neyrinck
libretto: Sabryna Pierre
regie & scenografie: Atelier Bildraum (Charlotte Bouckaert & Steve Salembier)
coach dramaturgie: Bart Capelle
zang en spel Lieselot De Wilde (sopraan) als ‘icon’
spel: Tibo Vandenborre als ‘Mister Death’
dirigent: Joey Marijs
ensemble: Asko|Schönberg (David Kweksilber, Koen Kaptijn, Marijke van Kooten, Sebastiaan van Halsema & Quirijn van Regteren Altena)

productie: LOD muziektheater
coproductie: Calouste Gulbenkian Foundation Lisbon, Asko|Schönberg Amsterdam, Théâtres de la Ville de Luxembourg, kunstencentrum Vooruit Gent, Snape Maltings UK, kunstencentrum BUDA/NEXT festival international
met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid, enoa and Creative Europe Programme of the European Union, Arcadi Île-de-France, académie TOTEM(s) de la Chartreuse de Villeneuve lez Avignon

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK: