Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Rolstoeltoegankelijk

Deze voorstelling is rolstoeltoegankelijk.

Boventiteling aanwezig

Deze voorstelling is voorzien van boventiteling.

CONTEXT

Il diluvio universale

Cappella Mediterranea (CZ), Choeur de Chambre de Namur (BE), Sjaron Minailo (NL)
Internationaal
ODR voor iedereen
Nederlandse premiere
JAAR: 2019
ma 20 mei: 20.15 uur (80min)
Read this text in English

Spetterend muzikaal spektakel over de Bijbelse zondvloed.

Leonardo García Alarcón lijkt wel een tovenaar: niet alleen weet hij musici tot bijzonder expressief spel te verleiden, hij diept nu en dan ook een vergeten meesterwerk op. Zoals Falvetti’s Il diluvio universale, gebaseerd op het alom bekende bijbelverhaal over de zondvloed. Falvetti wist het drama – met onder meer het godsgericht, de wanhoop van Noach en zijn vrouw, de gillen van het verdrinkende volk, een opkomende regenboog (een goddelijk teken van vergiffenis) – subliem in muziek te vangen. Kippenvel verzekerd!

Visueel-theatrale toevoeging
Regisseur Sjaron Minailo voegt een spannende visueel-theatrale laag toe. Werd de mensheid tijdens de zondvloed alleen door Noachs eigen familie vertegenwoordigd, Minailo wil juist het veelsoortige karakter van de mensheid uitlichten en uiteenlopende Rotterdamse duo’s ten tonele voeren. Deze avond staat in het teken van wat onze samenleving zo bijzonder maakt: een viering van de mens als een zeer gevarieerde diersoort.

Sjaron Minailo was 15 mei te gast in het Radio 1-programma Nooit meer slapen om te praten over zijn werk, waaronder de scenische toevoeging voor Il diluvio universale.

Speel mee
Sjaron Minailo is op zoek naar bijzondere koppels die willen figureren in de voorstelling. Hoe aparter hoe beter! Denk aan geliefden, maar ook koppels als ouder en kind, grootouder en kleinkind, broer en zus, ouder en verzorger, beste vrienden en alles wat er verder in de wereld bestaat. Voel je je geroepen of ken je iemand die in dit profiel past? Meld je aan door een mailtje te sturen naar info@operadagenrotterdam.nl.


Operadagenpas 
Met een Operadagen Solo- (à €40) of Duopas (à €70,-) bekijk je deze én alle andere festivalvoorstellingen met 50% korting!

Stapelkorting 
Koop ook tickets voor één of meer andere voorstellingen op dezelfde dag en ontvang 20% korting op het totale aankoopbedrag.

dirigent: Leonardo García Alarcón
sopraan: Mariana Florès
sopraan: Julie Roset
sopraan: Lucía Martín-Cartón
contratenor: Fabian Schofrin
tenor: Valerio Contaldo
bas: Matteo Bellotto
uitvoering: Cappella Mediterranea en Choeur de Chambre de Namur
beeld: Sjaron Minailo
deelnemende koppels: Nastaran & Cathrin, Fatima & Harald, Fons & Elia, Shir & Annet, Johan & Grace, Ting & Alex
met medewerking van Theater Babel Rotterdam

Inleiding Il diluvio universale
ma 20 mei: 19.15 uur
de Doelen, Van Cappellen Zaal

Philip Ruitenberg geeft een inleiding op de prachtige voorstelling van Cappella Mediterranea in de Van Cappellen Zaal.

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK: