Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Il diluvio universale

Cappella Mediterranea (CZ), Choeur de Chambre de Namur (BE)
Nederlandse premiere
ma 20 mei: 20.15 uur
Standaardprijs: € 39.00
Koop kaartenUitverkocht
ma 20 mei 20.15 Koop kaarten

Een recent opgegraven schat uit de Barok: Il diluvio universale (De zondvloed), van Michelangelo Falvetti. Leonardo García Alarcón en zijn Cappella Mediterranea blazen het weinig bekende, maar meeslepende oratorium nieuw leven in.

Leonardo García Alarcón lijkt wel een tovenaar: niet alleen weet hij musici tot bijzonder expressief spel te verleiden, hij diept nu en dan ook een vergeten meesterwerk op. Zoals Falvetti’s Il diluvio universale, gebaseerd op het alom bekende bijbelverhaal over de zondvloed. Falvetti wist het drama – met onder meer het godsgericht, de wanhoop van Noach en zijn vrouw, de gillen van het verdrinkende volk, een opkomende regenboog (een goddelijk teken van vergiffenis) – subliem in muziek te vangen. Kippenvel verzekerd!

Scenische toevoeging
Ontwerper Sjaron Minailo, bekend van zijn eerdere werk voor Operadagen Rotterdam, zoals het concert onder de Brienenoordbrug, maakt speciaal voor Il diluvio universale een bijzondere scenische toevoeging.


December Duo Deal

de Doelen-deal
Il diluvio universale – ma 20 mei 20.15
Die Walküre – za 25 mei 21.00

Nú voor €60 i.p.v. €78 (let op: beschikbaar t/m 31 december)


Operadagenpas

Met een Operadagen Solo- (à €40) of Duopas (à 70,-) bekijk je deze én alle andere festivalvoorstellingen met 50% korting!


dirigent: Leonardo García Alarcón
sopraan: Mariana Florès
sopraan: Julie Roset
sopraan: Lucía Martín-Cartón
contratenor: Fabian Schofrin
tenor: Valerio Contaldo
bas: Matteo Bellotto
uitvoering: Cappella Mediterranea en Choeur de Chambre de Namur

Deel deze voorstelling via:

Deel dit op Email Deel dit op Linkedin Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK: