Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Rolstoeltoegankelijk

Deze voorstelling is rolstoeltoegankelijk.

Boventiteling aanwezig

Deze voorstelling is voorzien van boventiteling.

CONTEXT

IYOV

Nova Opera: Roman Grygoriv, Illia Razumeiko, Vlad Troitskyi (UA)
Geen onderdeel van een categorie
In de zalen
Programma
Nederlandse premiere
JAAR: 2018
za 19 mei: 20.30 uur (60min)
zo 20 mei: 20.30 uur (60min)
Highlight
Read this text in English

Virtuoze voorstelling uit Oekraïne bespeelt alle muzikale registers

Na New York nu in Rotterdam te zien: met gepaste trots presenteren we IYOV, het meeslepende opera-requiem uit Oekraïne van het gezelschap Nova Opera. Geïnspireerd op het Bijbelboek Job bezingt het de lijdensweg en heldentocht van een standvastige man die allerlei duivelse rampspoed weet te trotseren. Centraal in de voorstelling staat een geprepareerde piano. Zes zangers en vijf musici laten die met handen, vuisten, percussie, munten, sleutels en alles wat voorhanden komt klinken als klavecimbel, drumstel en synthesizer. IYOV combineert diverse muziekgenres: klassieke muziek, jazz, volksmuziek en rock. Het ensemble laat de volledige reikwijdte van de menselijke stem horen: het ademt, hijgt, fluistert en schreeuwt. Een topervaring!

regie: Vlad Troitskyi
compositie: Roman Grygoriv en Illia Razumeiko
directie: Roman Grygoriv
sound producer: Max Kapusta
uitvoering: Maryana Golovko (sopraan), Anna Marych (sopraan), Oleksandra Mailliet (mezzo-sopraan), Andrey Koshman (bariton), Ruslan Kirsh (bariton), Yevgeniy Rakhmanin (bas), Tatiana Troitskaya (stem), Janna Marchynskaya (cello), Andrey Nadolskiy (percussie) en Illia Razumeiko (grand piano)

Inleiding IYOV, Façade en Masai
za 19 mei, 19.00 (45 min)
TR Schouwburg, Hal

Aan de hand van het festivalthema Heldenmoed geeft dramaturg Tobias Kokkelmans een inleiding op de voorstellingen van deze avond: IYOV, Façade: de laatste dagen van Mata Hari en Masai.

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK: