Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Lullaby Movement: a song cycle

Sophia Brous (AU)
Internationaal
Openingsvoorstelling
Nederlandse premiere
vr 17 mei: 20.15 uur (60min)
za 18 mei: 19.00 uur (60min)
za 18 mei: 22.00 uur (60min)
Standaardprijs: € 20
Koop kaarten Uitverkocht
vr 17 mei 20.15 (60min) UITVERKOCHT
za 18 mei 19.00 (60min) Koop kaarten
za 18 mei 22.00 (60min) Koop kaarten

Prachtige slaapliedjes uit de hele wereld, verzameld in vluchtelingenkampen

Lullaby Movement is een theatrale liedcyclus met slaapliedjes uit de hele wereld, gezongen in maar liefst achttien talen. De Australische zangeres en componiste Sophia Brous verzamelde de liedjes in vluchtelingenkampen in Europa. Hier interviewde ze samen met documentairemaker en activiste Katie Barlow sinds 2014 vluchtelingen en migranten uit het Midden-Oosten, Afrika, Azië en Europa.

Thuisgekomen verwerkte Brous de liedjes uit tot een volwaardige liedcyclus, samen met de Britse multi-instrumentalist David Coultier (bekend van zijn werk voor Laurie Anderson, Kronos Quartet, The Pogues en Robert Wilson) en gitarist/producer Leo Abrahams (die eerder werkte met Brian Eno, Regina Spektor, Imogen Heap en Pulp). Lullaby Movement kenmerkt zich door een unieke samenkomst van akoestische en elektronische muziek en de krachtige en verheffende stem van Brous.

Voorafgaand aan de voorstelling op vrijdag 17 mei ben je van harte welkom bij de festivalopening van Operadagen Rotterdam om 19.30 uur in de hal van TR Schouwburg.

compositie, concept en regie: Sophia Brous
choreografie: Faye Driscoll
productie: Shaun MacDonald
fotografie: Katie Barlow
kostuum: Jane Dickerson

Deel deze voorstelling via:

Deel dit op Email Deel dit op Linkedin Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK: