Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Rolstoeltoegankelijk

Deze voorstelling is rolstoeltoegankelijk.

Boventiteling aanwezig

Deze voorstelling is voorzien van boventiteling.

CONTEXT

Mancha Mancha!

Patrick van Deurzen, Ernest van der Kwast, DoelenEnsemble (NL)
Wereldpremiere
JAAR: 2019
vr 24 mei: 20.15 uur
Read this text in English

Komische klucht van Rotterdamse schrijver Ernest van der Kwast

Let op: Mancha Mancha! kan om artistieke redenen helaas niet doorgaan. De voorstelling is daarom geannuleerd. Onze welgemeende excuses hiervoor. Heb je al een kaartje gekocht? Je kunt je kaarten gratis omruilen voor Il diluvio universale of Die Walküre. Je kunt ook je volledige aankoopbedrag terugkrijgen. Mail tickets@operadagenrotterdam.nl als je hiervan gebruik wilt maken, inclusief transactienummer en het aantal bestelde kaarten.


‘Dol-dwaas-komisch-ontregelend-en-ook-nog-met-zang-en-ander-geluid!’ Zo kondigt componist Patrick van Deurzen met enige zelfspot Mancha Mancha! aan, zijn eerste muziektheaterwerk. Het libretto van de Nederlandse auteur Ernest van der Kwast is gebaseerd op Cervantes’ bekende boek over de vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha en zijn schildknaap Sancho Panza. De dolende ridder met een overdosis aan fantasie spreekt nog altijd tot de verbeelding. De baritons Henk Neven en Mattijs van de Woerd kruipen in de huid van Don Quichot en Sancho Panza. Het DoelenEnsemble en pianisten Maarten van Veen en Hans Eijsackers begeleiden hen.

compositie: Patrick van Deurzen
tekst: Ernest van der Kwast, Jules Terlingen
regie: Jules Terlingen
uitvoering: DoelenEnsemble
bariton: Henk Neven
bariton: Mattijs van de Woerd
piano: Hans Eijsackers
piano: Maarten van Veen

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK: