Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Rolstoeltoegankelijk

Deze voorstelling is rolstoeltoegankelijk.

Boventiteling aanwezig

Deze voorstelling is voorzien van boventiteling.

CONTEXT

Masai

Nienke Nasserian Nillesen (NL)
In de zalen
Programma
JAAR: 2018
za 19 mei: 22.00 uur (55min)
Read this text in English

Een sterke voorstelling over familie, gemis en cultuurverschil

In Masai vertelt de Nederlands-Tanzaniaanse Nienke Nasserian Nillesen over haar familie in Tanzania. Over haar band met haar vader, stamhoofd van de Masai, en haar 34 broertjes en zusjes. Persoonlijke verhalen wisselt zij af met klassieke aria’s en Afrikaanse liederen. Een voorstelling over familie, gemis en cultuurverschil, met muziek als verbindende factor. We leven in een tijd waarin veel verschillende culturen met elkaar samenleven. Hoe gaan we met deze verschillen om en hoe belangrijk zijn ze nou eigenlijk? In de voorstelling Masai toont Nienke de vele grappige en ontroerende situaties die door verschil in afkomst kunnen ontstaan. Nienke is ook te zien op Operaland met haar voorstelling Mzungu over haar broer Ngataiti Saitoti. Zijn bezoek aan Nederland doet Nienke haar thuisland in een compleet nieuw licht zien.

spel en zang: Nienke Nasserian Nillesen
regie: Naomi van der Linden
spelcoach en regieadvies: Lizzy Timmers
vormgeving: Carmen Schabracq
dramaturgie: Jappe Groenendijk
dans: Joshua Trebi
piano: Ben van Daal
slagwerk: Demos Horn`

In coproductie met Theaterfestival Boulevard

Inleiding
za 19 mei: 19.00 (45 min)
TR Schouwburg Hal

Aan de hand van het festivalthema Heldenmoed geeft dramaturg Tobias Kokkelmans om 19.00 uur een inleiding op de voorstellingen van deze avond: IYOV, Façade: de laatste dagen van Mata Hari en Masai.

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK: