Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Rolstoeltoegankelijk

Deze voorstelling is rolstoeltoegankelijk.

Boventiteling aanwezig

Deze voorstelling is voorzien van boventiteling.

CONTEXT

Paradijskerkconcert

Johann Sebastian Bach, Domenico Scarlatti, Chorwerk Ruhr (DE)
In de stad
Programma
JAAR: 2018
za 19 mei: 13.00 uur (50min)
Read this text in English

Gratis concert in paradijselijke omgeving

Eén van de onvervalste tradities op Operadagen Rotterdam is het altijd drukbezochte Paradijskerkconcert op de eerste zaterdagmiddag van het festival. De optredende artiesten in de prachtige Paradijskerk aan de Nieuwe Binnenweg zijn steevast van internationaal topniveau. Op die manier is dit concert het jaarlijkse cadeau aan de stad Rotterdam. In 2018 wordt het Paradijskerkconcert verzorgd door Chorwerk Ruhr: één van de belangrijkste kamerkoren uit Duitsland. Het repertoire van het koor strekt zich uit van de vroege Westerse homofonie en polyfonie tot de belangrijke oratoria en daarbuiten. In de Paradijskerk brengt Chorwerk Ruhr een speciale selectie uit de mooiste koorwerken van Johann Sebastian Bach en Domenico Scarlatti.

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Jesu, meine Freude Motette für fünfstimmigen Chor und Basso continuo BWV 227

Domenico Scarlatti (1685-1757)
Stabat Mater für zehnstimmigen Chor und Basso continuo

muzikale uitvoering: Chorwerk Ruhr

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK: