Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Rolstoeltoegankelijk

Deze voorstelling is rolstoeltoegankelijk.

Boventiteling aanwezig

Deze voorstelling is voorzien van boventiteling.

CONTEXT

Patafrica (6+)

Max Vandervorst (BE)
Familie
Programma
JAAR: 2018
zo 27 mei: 14.00 uur (45min)
Read this text in English

Welkom in de wondere wereld van 'patafonische' instrumenten

Let op: kaarten zijn enkel nog verkrijgbaar bij de locatie Maaspodium.

In Patafrica verkennen zes Europese en Afrikaanse muzikanten samen met Max Vandervorst de wondere wereld van ‘patafonische’ instrumenten. Ze dragen de meest wonderlijke namen: scoutofoon, kolenkitgitaar, saxgieter, rommebox, blikofoon, bordeauxfoon en spalofoon. Van tijd tot tijd krijgen de instrumenten versterking van een alledaagse saxofoon. Patafrica overschrijdt grenzen: zowel die tussen landen als tussen muziekstijlen, en legt de gedeelde fonische wortels van onze diverse culturen bloot. Maak je op voor een onderdompeling in een unieke combinatie van muziektalen en muzikale uitbundigheid, vol met spontane gebaren, collectieve improvisaties en grappige feestelijkheden.

Voor en na de voorstellingen kunnen kinderen zelf muziek maken in de muziekspeeltuin vol houten instrumenten.

 

concept en uitvoering: Guillaume Codutti, Gwenael Dedonder, Ejaspapa Gnonlonfoun, Zenon Kasanzi, Pierre Spataro en Max Vandervorst
bouw muziekinstrumenten: Max Vandervorst
compositie: Pierre Spataro en Max Vandervorst
arrangementen: Patafrica
productie: Curieux Tympan asbl

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK: