Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Rainbow

Aftab Darvishi (IR), Nanzanin Fakoor (IR), Swara Ensemble (BE)
Internationaal
Verrassende Vernieuwers
Nederlandse premiere
do 23 mei: 19.00 uur (45min)
Standaardprijs: € 15.00
Koop kaarten Uitverkocht
do 23 mei 19.00 (45min) Koop kaarten

Kleurrijke installatie over onze identiteit en de viering van het verschil

De Iraanse beeldend kunstenares Nazanin Fakoor liet zich voor Rainbowinspireren door De samenspraak van de Vogels van de Perzische dichter Farid ud-Din Attar. De compositie is van de Iraanse componiste Aftab Darvishi (Tenso Young Composers Award 2016). Het Belgische Swara Ensemble voert de compositie uit in een mobiele installatie die – letterlijk – onze verschillen en meervoudige identiteiten weerspiegelt. In Rainbowreflecteert Fakoor op de mythe van een eenduidige nationale identiteit en de viering van het verschil. Iedere ‘thuis’cultuur is het resultaat van oneindige interacties en ontmoetingen met andere samenlevingen in het verleden. Dit maakt nationale identiteit tot een mythe die de moderne wereld heeft geconstrueerd.

compositie: Aftab Darvishi, concept: Nazanin Fakoor, dramaturgie: Tobias Kokkelmans, koor: SWARA Ensemble, video: Moulay Guissé, gebaseerd op: The Conference of the Birds (Farid ud-Din Attar)

productie: kunstencentrum nona, coproductie: C-TAKT, Lunalia / Festival van Vlaanderen Mechelen/Kempen, workspacebrussels, met steun van: Kunstencentrum BUDA, Boghossian Foundation, Sabam

Deel deze voorstelling via:

Deel dit op Email Deel dit op Linkedin Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK: