Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Rolstoeltoegankelijk

Deze voorstelling is rolstoeltoegankelijk.

Boventiteling aanwezig

Deze voorstelling is voorzien van boventiteling.

CONTEXT

The Merry Widow

Geert Bierling (NL)
Stadse Avonturen
JAAR: 2019
za 18 mei: 13.15 uur
Read this text in English

Zwijgende film met orgelconcert geïnspireerd op ‘Die lustige Witwe’ van Franz Lehár

De prachtige Burgerzaal van het Rotterdamse Stadhuis vormt het decor voor een herneming van de zwijgende filmklassieker met live concertbegeleiding uit 1925: The Merry Widow. De film is een bewerking van de operette Die lustige Witwevan Frans Lehár, en werd geregisseerd door Erich van Stroheim. The Merry Widowbevat opwindende operettescenes zoals de Nachtclubscene en de meeslepende ‘Merry Widow Walz’. Stadsorganist en -beiaardier Geert Bierling brengt de verloren gegane oorspronkelijke filmscore opnieuw tot leven op het concertorgel uit 1920.

Gratis toegang, reserveren is verplicht via stadsmuziek.nl/concertagenda.

Stadsorganist Geert Bierling is samen met Richard de Waardt ook stadsbeiaardier van Rotterdam. Meer muziek horen van de stadsbeiaardiers tijdens Operadagen Rotterdam? Dat kan!

Opera op straat
Tijdens het festival klinken iedere dag bekende – door de stadsbeiaardiers gemaakte – operamelodieën uit de Laurenstoren, de Stadhuistoren en de toren van de Oude Kerk in Delfshaven. Iedere heel uur, tussen 10.00 en 18.00 uur, klinkt voordat de klok de tijd aanslaat een operamelodie.

De grootste opera-jukebox van Nederland
Op zaterdag 25 mei speelt Richard de Waardt verzoeknummers op het klokkenspel van de Laurenstoren tussen 13.00 en 14.00 uur. Als je het kunt fluiten, dan kan Richard het spelen. Verzoekje doen? Stuur een mailtje naar: stadsbeiaardier@rotterdam.nl.

Meer informatie over de carillions en de beiaardiers vind je op torenmuziek.nl.

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK: