Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Rolstoeltoegankelijk

Deze voorstelling is rolstoeltoegankelijk.

Boventiteling aanwezig

Deze voorstelling is voorzien van boventiteling.

CONTEXT

Transatlantic Connection

Stanley Clementina (CW-NL)
In de zalen
Programma
JAAR: 2018
vr 25 mei: 20.15 uur (120min)
Read this text in English

Een swingende avond met Afro-Caribische muziek en verhalen

Na een succesvolle en feestelijke editie in 2017, keert Transatlantic Connection dit jaar terug tijdens Operadagen Rotterdam in het Maaspodium. Het Rotterdamse muzikale multitalent Stanley Clementina brengt een ode aan de Afro-Caribische muziek. Samen met een ploeg van Rotterdams beste musici op dit gebied gaat Stanley op zoek naar verrassende, nieuwe combinaties. Verwacht een mengeling van nieuwe muziek met een focus op de Caraïben, Kaapverdië, Suriname en Nederland. Geheel in de thematiek van ODR vertellen de musici verhalen over hun helden in de muziek en daarbuiten. Vanaf hun terras nemen ze je mee op reis naar warme oorden vol passie.

Bekijk om in de sfeer te komen alvast The Tenor From Abidjan. Deze minidocumentaire uit 2012 introduceert Landry Assokoly, een toen 24 jarige jongeman uit Abidjan, Ivoorkust. Hij spreekt over zijn vurige wens om een wereldberoemde operazanger te worden. Nu, vijf jaar later, studeert Landry aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Voor Transatlantic Connection gaat hij een bijzondere samenwerking aan met Stanley Clementina.

Andere muzikanten die samen met Stanley Clementina en Landry Assakoly op het podium staan:
* Chandeaux: Rotterdamse zangformatie die klassieke, zuivere, warme en soulvolle muziek uit de jaren zestig, opnieuw tot leven brengt
* Darren Gardner: Zuid-Afrikaanse zanger/gitarist
* Jefferson Da Viega
* Quinn Soular

concept: Stanley Clementina
operastem: Landry Assokoly
uitvoering: Stanley Clementina, Landry Assokoly, zangtrio Chandeaux, Quinn Soular, Darren Gardner en Jefferson Da Viega
in samenwerking met: Stichting Strength by Unity

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK: