Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Rolstoeltoegankelijk

Deze voorstelling is rolstoeltoegankelijk.

Boventiteling aanwezig

Deze voorstelling is voorzien van boventiteling.

CONTEXT

UNLOST

Liedhuis, Florien Hilgenkamp (NL)
JAAR: 2019
zo 19 mei: 12.00 uur (60min)
zo 19 mei: 14.00 uur (20min)
Read this text in English

Een filmisch concert met liederen van Olivier Messiaen

UNLOST gaat over de kloof, de groeiende hedendaagse melancholie, vervreemding en angst tussen verschillende groepen in de samenleving. Sopraan Florien Hilgenkamp en pianist Robert Guijarro voeren live betoverende liederen van de Franse componist Olivier Messiaen uit. Tegelijkertijd is de vertoning van een korte film van Luciënne Venner, speciaal op zijn muziek gemaakt. Een vernieuwende symbiose tussen klassieke liederen en film waarbij de verschillende elementen elkaar zowel becommentariëren als versterken.

UNLOST is uitgekozen als winnaar van de aanmoedigingsprijs tijdens het festival Movies that Matter in Den Haag.

Let op: de speeltijden van UNLOST zijn anders dan in het programmaboekje.
De betaalde voorstelling van 12.00 tot 13.00 uur bestaat uit een filmisch concert (20 minuten) en inleidend recital; een bloemlezing van de mooiste en meest interessante teksten en liederen over melancholie (40 minuten).
De gratis toegankelijke voorstelling van 14.00 tot 14.20 uur bestaat alleen uit het filmisch concert.

compositie: Olivier Messiaen, concept en sopraan: Florien Hilgenkamp, filmscenario en regie: Luciënne Venner, pianist: Roberto Guijarro, theatrale uitvoering: Eva Bartels, Ergun SimsekOm 11.00 uur is een inleidend recital; een bloemlezing van de mooiste en meest interessante teksten en liederen over melancholie.

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK: