Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Rolstoeltoegankelijk

Deze voorstelling is rolstoeltoegankelijk.

Boventiteling aanwezig

Deze voorstelling is voorzien van boventiteling.

CONTEXT

Vaarwel Dijkzigt

ODR voor iedereen
Stadse Avonturen
  JAAR: 2019
  wo 22 t/m zo 26 mei
  Read this text in English

  Een unieke muzikale route door het voormalige Dijkzigt ziekenhuis

  Een Rotterdams icoon verdwijnt. De komende jaren gaat het voormalige Dijkzigt ziekenhuis, dat in de levens van vele Rotterdammers een zeer bepalende plek is geweest, definitief tegen de vlakte. Voor het zover is, mogen we nog een keer naar binnen. Operadagen Rotterdam creëert in samenwerking met Erasmus MC een bijzondere route door de gangen, langs operatiekamers en keukens, in verkoeverkamers en personeelskantines. Mooie en aangrijpende verhalen over geboorte, herstel en afscheid van Rotterdammers die er verbleven en werkten, worden gecombineerd met sfeervolle aria’s en liederen.

  PRAKTISCHE INFORMATIE

  • Kom op tijd! U wandelt de route onder begeleiding. Vanwege het grote aantal wandelingen zijn we genoodzaakt een strikt schema aan te houden en kunnen we helaas niet uitlopen. Probeer uiterlijk een kwartier voor aanvangstijd aanwezig te zijn. Houd rekening met extra reistijd, zodat u tijdig aan de start verschijnt.
  • De route start bij de personeelsingang van het Z-gebouw en bevindt zich aan de ‘s Gravendijkwel 200, 3015 CE Rotterdam. De ingang is gemarkeerd met grote vlaggen van Operadagen Rotterdam. Wij raden u aan met het openbaar vervoer of met de fiets te komen, dit i.v.m. de beperkte betaalde parkeerplaatsen in het Erasmus MC en omgeving. U kunt voor de ingang gemakkelijk een fiets parkeren, maar als u met de auto komt kunt u parkeren in een van de parkeergarages van Erasmus MC. De looproute van uw auto naar de voormalige entree gaat buitenom en duurt circa 10 minuten.
  • Let op: het parcours eindigt in de Passage, de centrale hal van het nieuwe Erasmus MC. U komt dus niet terug waar u bent gestart.
  • Het parcours is helaas niet toegankelijk voor mindervaliden en mensen die slecht ter been zijn. De route duurt 1,5 uur, er zijn maar een paar momenten waarop u kunt zitten. Houdt u hier rekening mee, ook qua schoeisel.
  • Toiletten (Dixies) zijn bij de entree aanwezig, niet tijdens het parcours. U vindt ze wel ná de route in de Passage.
  • Wij vragen u bij binnenkomst om een ‘verklaring betreden eigen risico’ te ondertekenen waarin u verklaart dat u zich tijdens het parcours zal houden aan alle veiligheidsvoorschriften in deze verklaring. Zonder deze ondertekende verklaring kunnen wij u geen toegang verlenen tot het parcours. Wees ruim op tijd voor genoemde starttijd op uw ticket.
  • Het is tijdens de route niet toegestaan om foto’s/video’s te maken of gebruik te maken van uw mobiele telefoon. Wij zullen u vragen uw telefoon bij de start van het parcours volledig uit te zetten.
  • Dijkzigt is een gebouw in ontbinding. Wij hebben i.s.m. Erasmus MC en de veiligheidsdiensten met grote zorg een veilige route voor u afgebakend. U dient onder geen enkele omstandigheid deze route te verlaten. Volg te allen tijde de instructies van uw gids en de organisatie.
  • Houd rekening met het feit dat het binnenklimaat minder behaaglijk kan zijn, ondanks een eventuele voorjaarszon. Neem voor de zekerheid een jas mee.

   

  regie: Krystian Lada
  redactie: Marieke Dijkwel, Tommy Ventevogel

  Uitvoering: LÂP: Naomi Beeldens (sopraan), Isaak Duerinck (piano, accordeon & zang), Ewout Lehoucq (cello & zang) en Alexandra Oppo (piano & zang), sopraan Esther Kouwenhoven, fluit Inez Popko, mannelijke sopraan: Maayan Licht, cello: Antigoni Seferli, bağlama: Eren Akşahin
  Licht: Maarten Warmerdam

  productie: Operadagen Rotterdam, in samenwerking met Erasmus MC

  MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK: