Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Rolstoeltoegankelijk

Deze voorstelling is rolstoeltoegankelijk.

Boventiteling aanwezig

Deze voorstelling is voorzien van boventiteling.

CONTEXT

Van Smartlap tot Opera

In de stad
Programma
  JAAR: 2018
  zo 27 mei: 15.00 uur (120min)
  Read this text in English

  Groot meezingspektakel op de Koeweide

  Op de slotdag van Operadagen Rotterdam vindt voor de elfde keer een geliefde traditie plaats: het openlucht- meezingconcert Van Smartlap tot Opera. Rotterdamse (amateur)koren en professionele zangers en zangeressen komen bij elkaar op de Koeweide, op de grens van de wijken Kralingen en Crooswijk. Van Smartlap tot Opera is een feest van herkenning. Aansluitend op het festivalthema zijn er veel heldenliederen te horen: van ‘You’ll never walk alone’ tot het Slavenkoor uit Verdi’s Nabucco. Ook opera- en smartlapkrakers komen voorbij: onder andere ‘Ben je in Rotterdam geboren’, ‘Droomland’ en ‘Vilja-lied (Léhar)’. Kom kijken, luisteren en vooral meezingen, en vergeet ook je picknickkleedje niet!

  muziek: Orkestvereniging Wilton o.l.v. Jean Grüter, De Hoekse Tranentrekkers, De Plengers o.l.v. Paula van Wanrooij, Het Rotterdams Operakoor, Ropera aan de Maas en JaJa-Opera
  sopraan: Nicole Fiselier
  tenor: Leon van Liere
  bariton: Ago Verdonschot

  MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK: