Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Rolstoeltoegankelijk

Deze voorstelling is rolstoeltoegankelijk.

Boventiteling aanwezig

Deze voorstelling is voorzien van boventiteling.

CONTEXT

Van Smartlap tot Opera

ODR voor iedereen
Stadse Avonturen
  JAAR: 2019
  zo 26 mei: 15.00 uur
  Read this text in English

  Groot meezingspektakel op de Koeweide

  Op de slotdag van Operadagen Rotterdam vindt voor de twaalfde keer een geliefde traditie plaats: het openlucht- meezingconcert Van Smartlap tot Opera. Rotterdamse (amateur)koren en zangers komen bij elkaar op de Koeweide, op de grens van de wijken Kralingen en Crooswijk. Van Smartlap tot Opera is een feest van herkenning. Via de Triomfmars uit Aïda naar een Queen Medley, van Bloed, zweet en tranen tot Het Slavenkoor uit Nabucco. Ook andere opera- en smartlapkrakers komen voorbij. Kom kijken, luisteren en vooral meezingen, en vergeet ook je picknickkleedje niet!

  Inloop vanaf 14.00 uur.

  muziek: Orkestvereniging Wilton o.l.v. Jean Grüter, De Hoekse Tranentrekkers, De Plengers o.l.v. Paula van Wanrooij, Het Rotterdams Operakoor, JaJa-Opera
  sopraan: Florien Hilgenkamp
  bariton: Ago Verdonschot
  accordeon: Anny van Wanrooy, Paula van Wanrooy
  presentatie: Dave van der Wal

  Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, Stichting Bevordering van Volkskracht en Gebiedscommissie Kralingen Crooswijk

  Van Smartlap tot Opera is onderdeel van Operadagen Rotterdam

  MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK: